ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Spektakl u Sinsinatiju pripao Đokoviću

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je masters u Sinsinatiju. Đoković je u velikom finalu savladao Španca Karlosa Alkarasa sa 2:1, po setovima 4:6 7:6 (9:7) 7:6 (7:4).

ATP Tour on X: „1️⃣👉 championship point saved ⏰👉 3hrs 48mins 3️⃣9️⃣th👉 Masters 1000 title 🏆 The longest match in tournament history, @DjokerNole prevails 5-7 7-6(7) 7-6(4) in a classic we’ll never forget! @CincyTennis | #CincyTennis https://t.co/DZrVn0IfAW“ / X (twitter.com)

Bez ikakve sumnje jedan od najboljih mečeva ove kalendarske godine. Obojica su dali sve što su imali, a na kraju je Đoković pokazao da je ipak mentalno najjači teniser na svetu.
U prvom setu Đoković prvi stiže do brejka, no Alkaras uzvraća ribrejkom i preuzima stvari u svoje ruke. Počeo je da diktira igru što mu je donelo novi brejk, a samim tim i set.

Vruća u Sinsinatiju je bila velika i Novaku to nije prijalo. Vidno se mučio Đoković i Alkaras je to iskoristio i poveo sa 4:2. U međuvremenu Đoković je tražio medicisnki tajm aut, popio je napitak i veoma brzo stvari su se vratile u konotrolu. Alkaras je izgubio svoj momentum i Đoković uspeva da odvede set u taj brejk koji je bio veoma uzbudljiv. Imao je i meč loptu Alkaras, no Novak to spašava i kasnije izjednačuje na 1:1.

Odlučujući set ista meta isto odstojanje. Kvalitet tenisa nije opao ni trena. U sedmom gemu prvi brejk pravi Đoković i veoma brzo on stiže do meč lopti koje Alkaras spašava. U desetom gemu kada je servirao za pobedu Alkaras je došao do brejka i otišlo se u taj brejk.

Kolika je mentalna gromada Đoković pozao je upravo taj brejk trećeg seta, jer nije dozvolio da ga brejk poremeti. Naprotiv, zaigrao je još bolje i taj deo igre je osvojio rezultatom 7:4.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje