subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Spektakularan preokret Alkarasa za polufinale US Opena

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u polufinale US Opena i to na kakav način. Mladi Španac je u po mnogima meču godine savladao Italijana Janika Sinera sa 3:2, po setovima 6:3 6:7 (7:9) 6:7 (0:7) 7:5 6:3.

Sve što tenis kao igra može da pruži viđeno je u ovom meču. Publika je maksimalno uživala, a ostaje samo žal što jedan od ove dvojice mora da napusti turnir.

Meč je startovao brejkom Alkarasa, ali Španac nije dugo zadržao prednost, jer se Siner ubrzo vratio na 2:2. U finišu prvog seta Alkaras je došao do brejka i poveo sa 1:0.

Potom su usledila dva veoma turbulenta seta koje je Siner dobio kroz taj brejk. Posebno je bio impresivan onaj iz trećeg seta, jer je Siner demonstrirao silu i sa maksimalnih 7-0 osvojio taj brejk i poveo sa 2:1.

Drami naravno nije bio kraj. Osokoljen preokretom Siner je krenuo još jače u četvrti set. U dva navrata je imao brejk prednosti, a posebno će pamtiti deseti gem kada je servirao za pobedu. Alkaras je uspeo da se vrati i kasnije dođe do potpunog preokreta i izjednačenja.

Odlučujući set kreće agresivnom igrom Alkarasa. Mladi Španac je maksimalno pritiskao protivnika, no Siner se nije dao. Šta više, ponovo je Italijan došao prvi do brejka u petom gemu. Ipak, ni to nije bilo dovoljno za Sinera. U tim ključnim trenucima servis nije radio, udaraci su bili stegnuti i Alkaras se ponovo vratio. Očekivano nakon pretrpljenog brejka igra Sinera je znatno pala, što je Alkaras iskoristio i sa brejkom prelomio meč na svoju stranu.

Za plasman u finale US Opena Alkaras će igrati protiv Frensisa Tiafoa.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje