nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

SRBIJA BEZ ČETVRTFINALA: Lazarević zasenio Rikardinja, Portugal bio na konopcima, ali…

Reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Litvaniji u osmini finala porazom od Portugala posle produžetaka – 3:4!

Posle 40 minuta bilo je 2:2 i, po svemu viđenom večeras u Kaunasu, ne bi bilo nezasluženo i da su se Orlovi plasirali u četvrtfinale, ali…

Nismo imali sreće i, sudeći po odlukama u 42. i 48. minutu, naklonost sudija, očigledno – u ključnim trenucima uz Rikardinja i izabranike Žorža Braza.


Portugal je, za nijansu, bio bolji u prvom poluvremenu i na odmor je otišao sa dva gola prednosti, zahvaljujući golovima Rikardinja i Andrea, u razmaku od svega minut.

Daleko od toga da je četa selektora Dejana Majesa bila u podređenom položaju i u tom periodu igre: Slobodan Rajčević i drugovi leteli su parketom hrabro se uhvativši u koštac sa kvalitetnim rivalom… bez pomoći Fortune kad je trebalo.


U nastvku susreta viđeno je fenomenalno izdanje Orlova i partija za nezaborav Jovana Lazarevića, strelca dva efektna gola – prvog: u rašlje, drugog: iz slobodnog udarca!

Planetarni futsal auditorijum mogao je samo da konstatuje: naš Joca zasenio je velikog Rikardinja!


Veliki Portugal bio je u finišu meča na konopcima, međutim, Srbija je propustila šansu u nekoliko navrata i da preokrene rezultat. Nekako, sve bi se dobro uradilo i, kad se očekivalo da će da usledi i završni udarac, naši majstori bili su, po pravilu, zamalo neprecizni.


Produžetke su obeležile dve (ne)sporne situacije, obe presuđene u korist Portugala. Arbitri skromnog rejtinga, u prvom, smatrali su da je Dragan Tomić rukom faulirao Erika – za peti prekršaj Srbije i opasnost od penala sa 10 metara. Da se nisu oglasili posle teatralnog padanja rivalove osmice, naš sidraš imao bi otvoren put ka golu.


Drugi detalj, pošto je Pani sa dva gola doneo Portugalcima 4:2, bio je skandalozniji: posle pokušaja Slobodana Rajčevića da na drugoj stativi proigra usamljenog Jovana Lazarevića – Žoao Matoš, u padu, sprečio je loptu da prođe rukom.

Sudije su gledale VAR i, umesto da dosude penal sa šest metara, donele su odluku protiv Srbije!

Miodrag Aksentijević, sjajni golman Srbije, branio je maestralno i, na žalost, dobio crveni karton – zbog protesta dok je sedeo na klupi posle nedosuđenog penala


Gol Stefana Rakića, posle šuta Jovana Lazarevića, vratio je neizvesnost 40 sekundi pre kraja, Orlovi su atakovali kao osice sa Mladenom Kocićem kao golmanom-igračom, uprkos seriji udaraca (pogledajte poslednjih 18 sekundi) – bez promene rezultata.



Portugal – Srbija 4:3 (2:2, 2:0)

Kaunas – Sudije: Danijel Rodrigez (Urugvaj), Dario Santamarija (Argentina) i Valerija Palma (Čile). Pomoćni sudija: Marija Pinto (Argentina). Merilac vremena: Henri Gutijerez (Bolivija). Strelci: 1:0 Rikardinjo u 14, 2:0 Andre u 15, 2:1 Lazarević u 23, 2:2 Lazarević u 28, 3:2 Pani u 43, 4:2 Pani u 43, 4:3 Rakić u 50. minutu. Žuti kartoni: Aleksić, Tomić, Radovanović (Srbija). Crveni karton: Aksentijević (Srbija) u 58. minutu.

PORTUGAL: BEBE, SESILIO, KOELJO, MATOŠ, RIKARDINJO (kap), Andre, Pako, Afonso, Ziki, Erik, Pani, Brito, Kastro, Hugo. Selektor: Žorž Braz.

SRBIJA: AKSENTIJEVIĆ, ALEKSIĆ, TOMIĆ, LAZAREVIĆ, RAJČEVIĆ, Kocić, Milosavljević, Popović, Ramić, Pršić (kap), Petrov, Rakić, Radovanović, Josimović. Selektor: Dejan Majes.


SP U LITVANIJI – OSMINA FINALA

Venecuela – Maroko 2:3

Brazil – Japan 4:2

Rusija – Vijetnam 3:2

Argentina – Paragvaj 6:1

Španija – Češka 5:2

Portugal – Srbija 4:3 – posle produžetaka

Uzbekistan – Iran 8:9

Kazahstan – Tajland 7:0

ČETVRTFINALE: Maroko – Brazil, Rusija – Argentina (26. septembar), Španija – Portugal i Iran – Kazahstan (27. septembar)


Izvor: Futsal Srbija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje