ponedeljak, 13. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija četvrta na Svetskom tekbol prvenstvu u Bangkoku!

Srbija je na Svetskom tekbol prvenstvu (World Teqball Championship) u Bangkoku osvojila četvrto mesto u kategoriji muški dubl.

Posle svetskih prvenstava u Poljskoj i Nemačkoj 2021. i 2022. godine kada su osvojili šampionsku titulu za svoju zemlju, Nikola Mitro i Bogdan Marojević su juče nakon teške utakmice u polufinalu izgubili sa 2:0 (12:8; 12:10) od Brazilaca Rodrigo Bento Medeirosa i Matheusa Ferraza. Nešto kasnije, izgubili su i meč za bronzanu medalju, kada ih je sa 2:1 savladao tandem domaćina, Tajlanđana, Phakponga Dejaroena i Boonkoom Tipwonga (12:10; 7:12; 12:8).

Ogroman žar, borba, sjajna tehnika, ferplej i spektakularni mečevi odlikovali su još jedno Svetsko tekbol prvenstvo, koje je ovoga puta održano u Bangkoku od 29. novembra do juče, 3.decembra i izazvalo ogromno interesovanje širom planete. Bio je to pravi praznik sporta zasnovanog na fudbalu koji se igra na zakrivljenom stolu, a među gledaocima i navijačima bio je i svetski ambasador tekbol sporta, legendarni Ronaldinjo.

Naš tim u Bangkoku je bodrio i predsednik SRBTEQ-a Ognjen Paripović, dok im je podršku sa klupe pružao selektor Stevan Popov.

– Sama činjenica da su se naši momci po treći put plasirali u polufinale muške dubl kategorije govori o tome kakav kvalitet oni predstavljaju. Igrali su i borili su se sjajno. Čestitam im na postignutom uspehu. Ponosni smo na njih, zahvalni smo im za sve što su učinili za našu zemlju i tekbol i verujemo da će se na sledeće Svetsko prvenstvo vratiti još jači – rekao je Ognjen Paripović.

Dok ih na putu ka medaljama nisu zaustavili Brazilci i Tajlanđani, Marojević i Mitro suvereno su nizali pobede u muškoj dubl kategoriji savladavši pored ostalih i ekipe Austrije i Libana, oba puta sa po 2:0. Našoj reprezentaciji je, međutim, nedostajalo sportske sreće u pokušajima da osvoje i druge medalje.

Najpre, Anastasija Lemajić 29. novembra nije prošla završnicu takmičenja u kategoriji ženski singl, ali je zajedno sa Majom Umićević uspela da se plasira u šesnaestinu finala u kategoriji ženski dubl, gde su ih u petak zaustavile Tajlanđanke Suphawado Wong i Jutatip Kuntatong.

Sa druge strane, Bogdan Marojević je stigao do četvrt finala muške singl kategorije, gde ga je u petak 1. decembra zaustavio Poljak Adrian Duszak, pobedivši ga sa 2:0. Istog dana, Nikola Mitro i Maja Umićević izgubili su sa 2:0 u četvrtini finala od Poljaka Mareka Pokwapa i Alicje Bartničke.

Organizator Svetskog tekbol prvenstva je kao i do sada Svetska tekbol federacija (FITEQ) u čijem članstvu je preko 150 nacionalnih tekbol saveza u svetu među kojima je i SRBTEQ.

Mitro, Marojević, Umićević i Lemajić na Svetsko prvenstvo su otišli kao najbolje rangirani takmičari i takmičarke iz Srbije na rang listi FITEQ-a.

SRBTEQ

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje