subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija napadački jako dobra, defanzivno nejasne greške!

Selekcija Srbije odigrala je danas meč drugog kola Svetskog prvenstva protiv selekcije Kameruna, rezultat meča je 3:3, dok je na poluvremenu vodila selekcija Srbije 2:1. Obe selekcije izašle su u očekivanim postavama.

Utakmica je počela terenskom inicijativom srpskih igrača koji su i imali prvu šansu na meču, kada je Mitrović sjajnim potezom izbacio Nkouloua ali je njegov šut krajnjim naporom zakačio golman Epassy i lopta je završila na stativi, to se dešavalo u 11. minutu. U 17. minutu još jedan sjajna šansa za Mitrovića, koji je u gužvi sa igračima Kameruna zahvatio loptu iz drop kika, ali je on prohujala pored leve stative gola Kameruna. U 19. minutu zapretio je i Kamerun preko Kundea čiji je šut odbranio Vanja Milinković Savić. U 29. minutu šok za igrače Srbije, gol Jean Charles Castellotto-a koji se sam našao na daljoj stativi posle sjajnog skoka N’Kouloua koji mu je prosledio loptu glavom sa prve stative. U 44. minutu još jedan udarac Kundea i još jedna odbrana Vanje Milinković Savića. U prvom minutu nadoknade, Dušan Tadić sjajno je izveo slobodan udarac, a najviši u skoku bio je Strahinja Pavlović koji je pogodio za 1:1, a kada su svi mislili da će se tako otići na odmor, a paniku u redovima Kamerunaca, iskoristio je Sergej Milinković Savić, koji je udarcem iz daljine pogodio desni donji ugao i doveo Srbiju u vođstvo, asistenciju je zabeležio Andrija Živković.

Početak drugog poluvremena sjajan za selekciju Srbije, akcija sa malog fudbala i još jedna asitencija Andrije Živkovića za Aleksandra Mitrovića, koji pogađa za 1:3 u 53. minutu. U 63. minutu poništen gol Vincenta Aboubakara, zbog navodnog ofsajda, priznat je gledanjem snimka, on je na majstorski način najpre izlomio Nemanju Maksimovića, da bi potom lobovao 201cm visokog Vanju Milinković Savića. Tri minuta kasnije šok, još jedan kontranapad preko brzonogog Aboubakara koji asistira Choupo Motingu na drugoj stativi za 3:3. Selekcija Srbije se donekle konsolidovala defanzivno, ali u ofanzivi nije iskoristila nekoliko jako dobrih akcija koje su mogle da rezultiraju novim golom i najverovatnije pobedom.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje