nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srpski derbi u Riju u senci povrede Alkarasa

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Rio de Ženeiru nakon što je savladao Kolumbijca Danijela Elahija Galana. Rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6 7:6 (10:8) 6:1.

Očekivano težak meč za Lajovića koji je ovo dobio na suvi kvalitet. Uslovi za igru si bili jako teški, jer je pre toga padala jaka kiša. Čini se da se bolje snalazio Galan na početku, jer je prvi deo igre dobio rezultatom 6:4.

Sredinom drugog seta došlo je do razmene brejkova, da bi se nakon toga ušlo u mirniju fazu. Igralo se na sigurno i servis je bio u prvom planu. U skladu sa tim otišlo se u taj brej koji Lajović dobija sa 10:8 posle velike drame.

Taj brejk drugog seta je ujedno bio i ključ meča. Lajović je dobio mnogo na samopouzdanju, a sa druge strane igra Galana se raspala. Rezultat cele priče jeste ubedjlivih 6:1 za Lajovića i plasman u narednu fazu gde će igrati protiv sunarodnika Lasla Đerea.

Veliki šok dogodio se nakon Lajovićevog meča, jer je prvi nosilac na turniru Karlos Alkaras predao meč domaćem Tiagu Monteiru posle samo dva odigrana gema. Alkaras je nezgodno izvrnuo skočni zglob i nije mogao da nastavi meč. Prema njegovim rečima povreda nije tako strašna, ali nije hteo da rizikuje nešto težu povredu.

Monteiro tako uz malo sreće ide u drugu rundu gde će igrati protiv sunarodnika Meligenija Alveša.

Ostali rezultati:

Meligeni Alveš – Kaćin 6-2 2-6 6-3
Baez – Mute 6-4 6-3
Dijaž Akosta – Vavrinka 7-5 6-4
Garin – Karbaljes Baena 2-6 7-6 (7-1) 6-3
Hanfman – Jari 6-1 1-6 7-5
Navone – Korija 1-6 6-4 6-2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje