nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šta je to H2H (head to head) ili međusobna tradicija?

Pokušaćemo da edukujemo naše pratioce i ostale kladioničare o terminima i značenjima izraza u svetu klađenja, prvo na redu je tekst o jednoj rubrici koja je redovna na našem sajtu H2H – međusobna tradicija između timova.

Kako bi mogli najprostije da objasnimo značenje izraza H2H, upotrebićemo izraz tradicija, to je niz rezultata između timova koji se ponavlja neko duže vreme. Mnogi ljudi koji su se bavili sportom, bilo amaterski ili profesionalno znaju da iz nekih raznoraznih razloga nisu imali dovoljno uspeha protiv određenih rivala ili su igrali jako efikasne mečeve ili sa druge strane tvrde i neefikasne, a da pritom forma timova ne odgovara uopšte tom rezultatu.
Primera radi, tradicije se mogu ticati činjenice da je određeni tim u seriji pobeda nad nekim rivalom nekoliko uzastopnih sezona, ili da određeni timovi kada se sastaju međusobno uvek igraj efikasne mečeve sa puno golova.
Primer tradicije: (Alžir – Ligue 1) – JS Kabyle – ES Setif odigrali su poslednjjh 10 međusobnih mečeva u rasponu 0-2 gola – meč odigran 15.03.2020. je na osnovu ovoga predložen 0-2 gola i završen je 0:0, tako da je niz nastavljen i sada iznosi 11 neefikasnih mečeva kada igraju ovi rivali.

Još bolji primer je meč prve lige Luksemburga, kada su se sastali DudelangeDifferdange, tradicija je nagoveštavala igru NG, a kvota izuzetnih 2,95, iako su oba tima u tom trenutku igrala jako efikasno, rezultat je bio 0:2, a mi smo naplatili odličnu kvotu!

Ono što takođe moramo da naglasmo to je da postoje i kladioničari koji vole da odigraju na prekid tradicije, tj.kontra nego što neka tradicija sugeriše, što naravno u jednom trenutku i mora da se desi, odnosno, da se tradicija prekine, ali i pored toga, mnogi se ipak odlučuju na praćenje H2H mečeva.

Na našem sajtu www.sportskenovosti.net svakodnevno možete da pročitate vesti iz ove kategorije (https://www.sportskenovosti.net/kategorija/fudbal/h2h-fudbal/). Dakle, ovde se kao parametar uzimaju samo međusobni mečevi i naš predlog isključivo zavisi od toga, a na vama je da li ćete ili ne igrati na nastavak ili prekid tradicije.

Nadamo se da vam je tekst bio koristan i da ste nešto novo saznali iz njega! Da li i vi igrate na nastavak ili prekid tradicije?

Povezani članci

1 komentar

  1. Tradicionalno uvek.Naravno da jednom mora da.se prekine serija, ali je pitanje i koliko dug niz imaju.Nizove od 3,4 sezone treba traziti prekid serije ili one bas dugacke serije.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje