utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: “Stara dama“ već osigurala prolaz?!

Večeras od 20 časova i 45 minuta očekuju nas dve revanš utakmice 1/8 finala ovosezonske Lige Šampiona, a jedna od njih odigraće se na stadionu “Juventus“ u Torinu između italijanskog šampiona, Juventusa, i člana portugalske Velike Trojke, Porta.

Prvi duel ove dve ekipe, odigran pre nešto manje od mesec dana, završen je pobedom Juventusa u gostima, rezultatom 2:0. Gosti su u svakom segmentu igre bili bolja ekipa, što govori i podatak da je “Stara dama“ imala čak 18 šuteva ka golu (4 u okvir), a “Ratnici“ samo 3 (0 u okvir). Posed lopte je takođe bio ubedljivo na strani italijanske ekipe, koja je dominirala terenom sa čak 70% poseda.

Juventus je praktično već osigurao prolaz u 1/4 finala s’ obzirom da su postigli čak 2 gola u gostima, a da pritom nisu primili ni jedan. To im danas daje za pravo da igraju opuštenije, bolje rečeno, sa pola gasa, ali mnogo puta smo videli i da uprkos tome “Stara dama“ ume da izdominira nad protivničkom ekipom. Nije mogao Juve da napravi bolju najavu ove utakmice od pobede u jednom od najvećih derbija Italije nad velikim rivalom, Milanom. Crno-beli su dominirali svojim terenom sa skoro 60% poseda lopte, a pritom su imali čak 24 šuta ka golu (11 u okvir), dok je ekipa u crno-crvenim dresovima uspela da zapreti samo 6 puta (2 puta ozbiljnije). Ta pobeda i dalje obezbeđuje prošlosezonskom šampionu Italije lidersku poziciju Serije A, gde trenutno imaju čak 70 bodova iz 28 utakmica, što je čak 83% uspešnosti. Do sada su zabeležili čak 23 pobede, 1 remi i 4 poraza, a zbog gol razlike 58:19 predstavljaju ubedljivo najkompletniju ekipu italijanskog prvenstva. Treba istaći da je Juventus ubedljivo i najbolji domaćin u ligi sa stopostotnim učinkom od 15 pobeda i neverovatnom gol razlikom 38:8. Glavni trener ove ekipe, Masimilijano Alegri, ne podcenjuje ekipu Porta, te poziva na oprez igrača: “Postoji mnogo rizika, jer prve svega očekuje nas fudbalska utakmica, a u fudbalu ništa nije gotovo do poslednjeg sudijskog zvižduka“. “Porto ima želju da se nadmeće, to su pokazali i u plej-ofu protiv Rome, gde su od lošeg rezultata kod kuće došli do preokreta i prolaza u gostima. Ovu utakmicu moramo da gledamo kao još jedan izazov, a ne da razmišljamo o našoj prednosti“, dodao je italijanski stručnjak. 49-godišnjem Alegriju za ovaj susret neće biti dostupan samo centralni vezista Stefano Sturaro (21n/0g/3a), dok je štoper Andrea Barzalji (24n/0g/0a) pod upitnikom za nastup. Jedan od ključnih defanzivaca crno-belih, štoper Đorđo Kjelini (25n/3g/2a), oporavio se od povrede mišića, ali on najverovatnije ni danas neće nastupiti.

Porto u duel sa Juventusom ulazi nakon ubedljive pobede nad ekipom Aroke u gostima, koju su “Ratnici“ deklasirali sa ubedljivih 4:0. Trećeplasirana ekipa iz prošle sezone dominirala je tokom svih 90 minuta utakmice, da bi na kraju posed lopte bio čak 60% u njihovu korist, uz 12 šuteva ka golu (7 u okvir). Aroka je praktično bila nevidljiva na terenu, a na kraju broj šuteva ka golu Ikera Kasiljasa bio je samo 6 (0 u okvir). Jedan od članova portugalske “Velike Trojke“ trenutno se nalazi na 2. poziciji sa 62 boda i samo 1 bodom manje od vodeće Benfike. Do sada su zabeležili 19 pobeda, 5 remija i 1 poraz, a gol razlika 57:11 postavlja ih na mesto ekipe koja poseduje najefikasniji napad i najčvršću odbranu u ligi. U gostima igraju odlično, ali nešto slabije nego kod kuće, što je očekivano. Zabeležili su 7 pobeda, 4 remija i 1 poraz, a pritom su postigli 21 i primili samo 4 gola u 12 utakmica. Glavni trener ove ekipe, Nuno Espirito Santo, podsetio je na odlične partije kojima su “Ratnici“ uspeli da dođu do 1/8 finala: “Mnogo smo se trudili i dosta smo toga uradili da bismo došli do pozicije na kojoj se trenutno nalazimo. Igrali smo odličan fudbal i lakšim ili težim putem prošli smo nekoliko vrlo kvalitetnih timova. Mislim da smo stasali u pravu ekipu, koja može da se nosi timovima koji su ovo takmičenje mnogo puta osvojili. U večerašnji duel ulazimo sa zaostatkom, ali trudićemo se da odigramo što bolje možemo, ipak ništa nije nemoguće! Juventus je već dugo neporažen, pogotovo na njihovom terenu, ali svakom nizu dođe kraj i nadam se da ćemo baš mi biti ti koji će prekinuti njihovu dominaciju“. Glavni trener Porta za večerašnji revanš duel na raspolaganju neće imati levog beka Aleksa Telesa (36n/1g/9a – prvi asistent), koji je zaradio suspenziju zbog duplog žutog kartona u prvom meču sa Juventusom, dok su pod upitnikom centralni vezista Hektor Herera (28n/1g/5a – kapiten) i desni krilni napadač Hesus Korona (33n/5g/7a).


Kvote: 1,74 | 3,70 | 5,65 (kladionica Sekabet)

Pre svega, ovaj, kao i onaj prvi, duel obeležiće susret dva najbolja svetska golmana, Đanluiđija Bufona i Ikera Kasiljasa, što bi samo po sebi trebalo da nam donese neefikasnu utakmicu. Juventus ima ogromnu, možda i nedostižnu prednost, ali Alegri najavljuje da neće rizikovati bespotreban kiks i to na svom terenu. Očekuje se igra nešto slabijim i pažljivijim ritmom, ali svakako da ova ekipa može u par poteza da postigne gol i odmah reši utakmicu. Porto očito mora da igra na sve ili ništa, trener se nada da će baš njegovi igrači prekinuti niz italijanskog šampiona, ali ipak za to se pita i druga strana. Sve u svemu, mi očekujemo ponavljanje prve utakmice u smislu neefikasnosti, te vam predlažemo klađenje na “0-2“ gola, koji se u kladionici Sekabet plaća kvotom 1,73.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje