četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

STATISTIKOM DO DOBITKA!

Fudbalska sezona se polako bliži kraju. Mnoge ekipe se bore za trofeje, mnoge se bore za opstanak, ali ima i onih koji su svoje brige prebrinuli, i do kraja nemaju imperativ dobrih rezultata. Iz tog razloga smo rešili da pokušamo sa ovom rubrikom, čiji će cilj biti da uz pomoć statistike dođemo do dobitka. Pošto je 2/3 sezone završeno, stvorila se neka baza statističkih podataka na osnovu kojih može da se igra. Baziramo se naravno na golove, jer su oni u suštini i najbolji za klađenje.


15:30 Štutgart – Nirnberg

Štutgart na svom stadionu dočekuje Nirnberga u direktnom okršaju za opstanak. Ko prati Bundesligu zna šta Štutgart predstavlja u Nemačkoj i koja se firma nalazi u tom gradu. Štutgart je veliki i veoma bitan grad za Nemačku, i zaista sumnjamo da će sebi dozvoliti da ispadnu nakon skorijeg povratka u elitu.

Evo šta kaže statistika za ovaj meč:

Štutgart je na svom stadionu odigrao 13 utakmica, i gol su postigli na 9/13 utakmica. Dva i više golova su dali na 5/13 utakmica, a samo jedom su dali 3+ golova na svom stadionu. Klasična su domaćinska ekipa, jer od 20 bodova koliko su ukupno osvojili kod kuće su osvojili 15 bodova. Gol kući nisu dali samo Bajernu, Dortmundu, Ajntrahtu i Dizeldorfu. Dakle, tri od pomenute četiri ekipe su iz samog vrha, i kada njima ne date gol to nije strašno.

Danas Štutgartu dolazi Nirnberg treća najgora odbrana sa 52 primljena gola na 27 utakmica, što je skoro dva gola po meču. Nirnberg je na strani odigrao 14 utakmica, i na svih 14 su primili barem gol. Na 11/14 utakmica su primili dva gola, a na 4/14 su primili 3+ golova. Na strani su jako loši, jer su osvojili 5 bodova uz gol razliku 8:36.

Dakle, kada se sve sabare realno je odigrati keca na Štutgart. Ipak, pošto u ovoj rubrici igramo na golove opredeljujemo se za opciju Štutgart daje 1-2 gola, jer je Štutgart kod kuće samo jednom dao 3+ golova, a na 9 je dao barem jedan gol. Sa druge strane Nirnberg je primio na svakoj utakmici barem gol, a pošto su i oni u zoni ispadanja ne verujemo da će dozvoliti sebi da prime 3+ golova.

Predlog za klađenje: Štutgart daje 2+ gola 1,85
Opcija 2: P/K 1 1,60


16:00 Njukasl – Kristal Palas

Njukasl će na svom stadionu dočekati Kristal Palas i ovo bi po svemu mogao da bude jedan neizvestan duel. Evo šta kaže statistika za ovaja meč:

Njukasl je kući primio gol na 11/16 utakmica. Gol im nije dao Barnli, Kardif, Fulam, Hadersfild i Votford. Četiri od pet pomenitih ekipa se u ovom trenutku bori za opstanak, ili su ispali, što dovoljno govori od odbrani Njukasla. Dakle, kada igraju protiv jačih ekipa po pravilu prime gol, ali one najbitnije utakmice protiv direktnih rivala su dobijali, i zato će opstati u ligi. Ako gledamo i utakmice na strani, Njukasl je primio gol na 23/32 utakmice, dva gola je primio na 14/32 utakmica, a 3+ golova je primio na 3/32 utakmice.

Nema kod Njukasla utakmica sa mnogo golova, jer kad dobijaju dobijaju umereno, a isto tako i gube.

Sa druge strane je Palas koji je ove sezone razočarao, jer ako se pogleda kakav tim imaju i njihovi rezultati, ovo gde se oni sada nalaze je veliko razočarenje. Palas igra mnogo bolje na strani, a to potvrđuje i statistika koja kaže da je Palas osvojio više bodova na strani nego kući ( 20 nasuprot 16) i dali su mnogo više golova na strani nego kod kuće. Konkretno, u gostima su dali gol na 13/16 utakmica, a dva i više golova su postigli na 7/16 utakmica. Ako se gledaju i utakmice kod kuće ,Palas je dao bar gol na 22/32 utakmice, dva gola je dao na 11/32 utakmice, a 3+ golova je dao na samo 4/32 utakmice.

Palas ovde ima nešto veći imperativ za boljim rezultatom, jer u naredna dva kola igraju sa Sitijem koji se bori za titulu, i Arsenalom koji se bori za Ligu Šampiona. Iz tog razloga smo za opcuju Palas, a konkretno igramo Palas daje 1-3 golova.

Njukasl je manje više  rasterećen, po pravilu od iole jače ekipe primi gol, a Palas sa druge strane igra mnogo bolje u gostima i mnogo je efikasniji na strani.

Predlog za klađenje: Palas daje 1-3 gola 1,45


18:30 Rajo Valjekano – Valensija

Rajo se očajnički bori za opstanak, ali prosto im se nije dalo u prethodnih nekoliko utakmica. Sistem u tom klubu je baš narušen, treneri se manjaju kao na traci, i ako nas pitate između njih, Selte i Viljareala, jasno je da je Valjekano glavni favorit za ispadanje. Ono što bode oči jeste njihova očajna odbrana zbog koje ne mogu da vežu nekoliko pobeda. Odbrana Raja je uz Levanteovu najgora u ligi sa 54 primljena gola.

Valjekano je primio bar gol na 14/15 utakmica kod kuće, na 10/15 su primili dva i više golova. Osim toga, Rajo je primio gol na 26/30 utakmica tokom cele sezone, i to dovoljno govori o kakvoj se odbrani radi.

Na njihovu nesreću ovog vikenda im dolazi Valensija koja ima čvrstu odbranu i koja je podigla formu. Posle turbulentnog starta Valensija je opet u igri za Ligu Šampiona. Vrlo retko gube, i majstori su za nerešeno.

Na strani su odigrali 14 utakmica i na 10 su dali barem gol, a na svega 4 su dali dva i više golova. Ako gledamo i mečeve kod kuće, Valensija je dala gol na 21/30 utakmica, a na samo 9 utakmica su dali dva i više golova.

S obzirom da je Valensija realno bolji tim, i da igra protiv najgore odbrane u ligi, mi verujemo da Valensija danas može barem do gola, ali ne verujemo da će ići preko dva, jer im je to za rukom pošlo samo jednom na strani, i to protiv Đirone.

Predlog za klađenje: Valensija daje 1-2 gola


20:30 Genk – Gent

Genk vodi veliku borbu za Brižom za titulu, a upravo u sledećem kolu igraju protiv Briža. Danas im u goste dolazi Gent koji je maksimalno rasterećen, jer oni nemaju evropskih ambicija. Onog trena kada su ušli u gornji deo plej ofa, za njih je sezona bila gotova.

Genk je kod kuće odigrao 16 utakmica i na 15 su dali barem gol, a na 8/16 utakmica su dali dva i više golova. Ako bi gledali i utakmice  na strani, Genk je na 29/32 utakmice dao barem gol, a na 17/32 utakmice su dali dva i više golova. Jasno je da su više nego efikasni.

Sa druge strane je Gent koji je na strani primio gol na 14/16 utakmica, a dva i više golova su primili na 10/16 utakmica. Ako bismo gledali sve utakmice, Gent je primio gol na 26/32 utakmice, a na 14/32 su primili dva i više golova.

Genk je na devet od poslednjih deset utakmica kada su bili domaćini Gentu dao barem gol.

Ne verujemo da će Genku biti dovoljan jedan gol za pobedu, a pošto je Gent odavno na raspustu preporučujemo igru Genk daje dva gola.

Predlog za klađenje: Genk daje 2 gola 1,45


20:45 Herakles – Breda

Herakles će na svom stadionu dočekati Bredu koja se i dalje nada opstanku. Herakles se trenutno nalazi na sedmom mestu, koje vodi u plej of za popunu Lige Evrope, ali nismo sigurni da li oni imaju ambicije da igraju Evropu. Bilo kako bilo, Breda je uz Herenvern najbolja ekipa za igrati 3+ u ovoj ligi, a evo šta kaže statisttika:

Herakles dao gol: 11/14
Herakles da 2 gola: 9/14
Herakles primio gol: 11/14
Opcija 3+: 11/14
Opcija GG: 8/14

Ako gledamo i utakmice na strani:

Herakles dao gol: 20/28
Herakles dao 2 gola: 12/28
Herakles primio gol: 24/28
Opcija 3+: 20/28
Opcija GG: 16/28

Kao što se da videti Herakles daje, ali isto tako i prima od koga god stigne barem gol, i zato su idelni za golove.
Koliko su kod kuće efikasni pokazuje i statistika koja kaže da su samo PSV, Ajax i Fejnord dali više golova na svom terenu od Heraklesa.

Da vidimo šta kaže statistika za Bredu:

Breda dala gol: 6/14
Breda primila gol: 13/14
Breda primila dva i više golova: 11/14
Opcija 3+: 9/14
Opcija GG: 6/14

Ako gledamo i utakmice na domaćem terenu:

Breda dala gol: 14/28
Breda primila gol: 25/28
Breda primila dva i više golova: 19/28
Opcija 3+: 18/28
Opcija GG: 13/28

Kao što se da videti Breda je uspela da sačuva mrežu samo tri puta i veliko je pitanje da li će protiv raspucanog Heraklesa uspeti sa dačuva mrežu. Na njihovu sreću i odbrana Heraklesa je bušna tako da imaju čemu da se nadaju.

Još jedna povoljna stvar za ovaj meč i golove, jer činjenica da Breda nema šta da izgubi. Oni su zakucani za dno i moraju da dobiju. U prošlom kolu su dobili Egzelciora na strani posle preokreta, i mi verujemo da će im ta pobeda dati samopouzdanja da postignu barem jedan gol i doprinesu goleadi.

Takođe, i tradicija je na našoj strani, a ona kaže da je na poslednjih 5 utakmica između ova dva rivala dolazilo 3+.

Predlog za klađenje: 3+ 1,50


Napominjemo da su ovo samo predlozi koji apsolutno nisu sigurni, a igrate ih na sopstevnu odgovornost. Ne morate se držati naših predloga, jer na osnovu statistike možete i vi sami odigrati šta vam se čini najsigurnije.

Povezani članci

2 Komentari

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje