petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Stavio je „tačku“ na svoju igračku karijeru

Nekadašnji nigerijski reprezentativac, Piter Odemvingi odlučio je da okonča svoju profesionalnu karijeru u 37. godini, a od 2017. godine bio je bez klupskog angažmana.

„Mogu da nabrojim puno stvari koji su mi veoma drage tokom moje fudbalske karijere, ali tri se posebno ističu. Prva je igranje u Premier ligi i osvajanje nagrade u dva navrata za igrača meseca. Postignut pogodak za Nigeriju protiv Južne Afrike na debiju u Kupu nacija 2004. godine, takođe je nezaboravan trenutak. Isto tako i gol protiv Bosne i Hercegovine na Svetskom prvenstvu 2014. godine bilo je specijalan momenat, jer znam koliko je to značilo ljudima u mojoj zemlji. Ipak postoji nešto i za čime žalim, a to je činjenica da nisam bio deo nacionalnog tima Nigerije koji je 2013. godine osvojio Afrički kup nacija“, kazao je Odemvingi.

Tokom svoje karijere nastupao je za ekipe – Bendela, Lila, Lokomotive Moskve, Vest Bromvič Albiona, Stouka, Kardifa, Bristol Sitija, Roterama, Madure Junajted.

Dres sa nacionalnim simbolima nosio je u periodu od 2002. do 2014. godine, gde je odigrao ukupno 63 utakmice na kojima je postigao i 10 pogodaka. Sa popularnim „Super Orlovima“ tri puta je osvajao treće mesto na Afričkom kupu nacija (2004, 2006. 2010).

Nekada hitronogi napadač trenutno je ambasador FIFE za Svetsko prvenstvo u ženskoj konkurenciji u Parizu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje