petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Stavio je „tačku“ na svoju igračku karijeru

Nekadašnji reprezentativac Nigerije – Džon Obi Mikel obavestio je sportsku javnost da je doneo odluku da „okači kopačke o klin“.

35-godišnji defanzivni vezista je tako okončao svoju seniorsku karijeru koju je započeo 2004. godine.

„Postoji izreka da „svim dobrim stvarima mora doći kraj“, a za moju profesionalnu fudbalsku karijeru, taj dan je danas“. Osvrćem se na proteklih 20 godina svoje karijere i moram da kažem da sam veoma zadovoljan svime što sam uspeo da postignem. Sve ovo ne bi bilo moguće bez nepokolebljive podrške moje porodice, menadžera, klubova, trenera, saigrača i što je najvažnije mojih vernih navijača. Podržavali ste me kroz moje uspone i padove, čak i u danima kada nisam ispunio vaša očekivanja. Kažem vam veliko hvala“, poručio je Mikel putem svoj Instagram profila.

„Novopečeni penzioner“ je nosio dresove timova – Lina, Tijanđina, Midlsboroa, Trabzonspora, Stouka, Kuvajta, a najveći deo svoje karijere proveo u redovima Čelzija (10 sezona) sa kojim je uspeo da osvoji – dve titule prvaka Premier lige, tri trofeja u FA Kupu, kao i pehare u Ligi Evrope i Ligi Šampiona.

Za selekciju Nigerije igrao je od 2005. do 2019. godine, kada je na 91. odigranoj utakmici uspeo da postigne šest pogodaka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje