petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Stigao i Ake!

Engleski viceprvak – Mančester Siti predstavio je i svoje drugo pojačanje za narednu sezonu (nakon dolaska Ferana Toresa) u vidu reprezentativca Holandije – Nejtana Akea.

25-godišnji levonogi štoper je stigao među „Građane“ u transferu vrednom 45 miliona eura, koliko pripada njegovom dosadašnjem timu, Bornmutu. Holandski defanzivac je nakon lekarskih pregleda potpisao ugovor do 30. juna 2025. godine.

 

„Ostvario mi se san, jer je Mančester Siti najuspešniji engleski klub u poslednjoj deceniji. Mnogo vrhunskih igrača nastupa u dresu ovog tima. Takođe, Gvardiola je među najboljim trenerima na svetu, te se radujem što ću sarađivati sa njim. Klub neguje stil igre koji meni savršeno odgovara“, rekao je Ake.

Holanđanin je ponikao u redovima Čelzija, ali nije dobio pravu priliku za dokazivanje, te je bio prosleđivan na pozajmice – Reding, Votford, Bornmut. Tokom 2017. godine realizovao je transfer na stadion „Vitality“, gde se etablirao kao jedan od ponajboljih štopera u Premier ligi u protekle tri sezone.

Posle ispadanja „Trešnjica“ iz elitnog ranga takmičenja, bilo je sasvim jasno da ovog leta menja klupsku sredinu, a Pep Gvardiola je najviše „zagrizao“ te je Akea i doveo u svoju ekipu.

Fotografije preuzeta sa sajta: https://www.mancity.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje