nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Stivensonovoj titula u Majamiju i ulazak u top 10 društvo

Američka teniserka Sloan Stivens osvojila je turnir u Majamiju. Ona je u finalu bila bolja od letonske teniserke Jelene Oštapenko rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5) 6:1 za nešto više od sat i po vremena igre.

Meč nije bio kakav je teniska javnost očekivala. Viđeno je mnogo nervoze i sa jedne i sa druge strane. Sama igra nije bila dostojna jednog finala, a to potvrđuje i statistika koja keže da je na meču viđeno čak 12 brejkova od 19 gemova koliko je ukupno odigrano. U takvim okolnostima bolje se snašla Stivens koja je bila brutalna na riternu. Ona je Oštapenkovoj oduzela servis 7 puta.

Prekretnica je bio prvi set koji je Stivensova uspela da osvoji posle mnogo muka. Imala je prednost od 6-2, ali je Oštapenko uspela da smanji  na 6-5. Taman kada su svi očekivali da će Letonka uspeti da preokrene taj brejk u svoju prednost usledila je greška što je bio znak da je Stivens osvojila prvi set. Ovakav rasplet prvog seta pogubno je uticao na igru Letonke koja je u drugom setu pretrpela još tri brejka i na kraju je može se reći zasluženo poražena

Stivensova se tako posle teške povrede kolena uspešno vratila tenisu. U finišu prethodne sezone osvojila je US Open što je njena največa titula u karijeri, a sada je osvojila i svoj prvi masters. Ovi dobri rezultati su joj doneli ulazak u top 10 društvo po prvi put u karijeri. Pored titule Stivensova je zaradila i ček na 1 340 860 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje