utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Štruf i dalje bez ATP titule, Tiafo šampion Štutgarta

Nemački teniser Jan Lenard Štruf propustio je još jednu priliku da dođe do ATP trofeja. Simpatični Nemac je danas igrao finale turnira u Štutgartu i na sveopšte razočarenje poražen je od Frensisa Tiafoa. Amerikanac je slavio posle tri seta koja su završena rezultatima 4:6 7:6 (7:1) 7:6 (10:8).

ATP Tour on Twitter: „FIRST GRASS COURT TITLE SECURED 🔒 @FTiafoe digs deep to get past Struff 4-6 7-6(1) 7-6(8). @boss__open | #BOSSOPEN https://t.co/KfuXIAdo5C“ / Twitter

Bio je to jedan serverski duel. Obojica su bili dvocifreni kada su asovi u pitanju, a procenat osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa bio je oko 70%. Prvi set rešen je u sedmom gemu kada je Tiafo imao prvi pad u igri što je Šturf iskoristio da napravi brejk i privede ga kraju.

Drugi set obeležen je revijom brzih gemova. Brejka nije bilo, a u taj brejku Tiafo igra savršen tenis i taj deo igre osvaja rezultatom 7:1.

Bez obzira na gubitak seta, Štruf je nastavio u istom ritmu. Uz podršku publike Nemac je nastavio da bombarduje, ali pratio je Tiafo. Opet nije bilo brejk,a pobednik je rešen u taj brejku koji je Tiafo dobio sa 10:8. Bila je to igra nerava u kojoj je Amerikanac bio jači i može se reći da je zasluženo došao do četvrte titule u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje