petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Sudar belgijskih klubova koji po tradiciji igraju tvrde mečeve

Večeras od 21:05 se na stadionu Ghelamco Arena, sastaju ekipe Gent i Genk, a meč se igra u okviru 1/8 finala Lige Evrope.

Domaći Gent odigrao je odlično ovogodišnje izdanje Lige Evopre i zajedno sa Sakhtarom iz Donjcka prošao u narednu rundu takmičenja. U okviru grupe imali su skor 2-2-2, na domaćem terenu 1-1-1. Veliko iznenađenje priredili su u 1/16 finala takmičenja kada su izbacili engleski Totinhem, u prvom meču su slavili na domaćem terenu 1:0, da bi u Londonu remizirali 2:2 i načinili veliko iznenađenje. Pred današnji meč trener domaćih neće moći da računa na sledeće igrače: Soumah (0/0 o), Asare (18/1 o), Neto (21/4 s),Dajaegere (16/1 s) Milićević (23/5/6 najbolji asistent ekipe), dok je pod znakom pitanj nastup Simona (22/3 n) i Tekiea(0/0 s). Izostaje četri standardna igrača pa ćemo videti kako će se to odraziti na ekipu. Pred meč trener domaćih Hein Vanhaezebrouck je izjavio: ,, Neki važni igrači su povređeni, ali mi svejedno idem na pobedu, ovo je naš domaći teren i moramo tako da se ponašamo i igramo, tek kada budemo seli u autobus i krenemo na gostovanje Genku treba da se osećamo čudno, na našem terenu smo mi glavni. U ovom dvomeču šanse su 50-50, mi poznajemo njih, kao što i oni poznaju nas, biće čudno igrati sa njima utakmicu Lige Evope.“

Očekivana postava Genta: Kalinić-Foket,Mitrović,Gigot-Maton,Saief, Esiti, Schoofs- Kubo, Kalu-Perbet

Genk je takođe ekipa koja je odlično odigrala evopsko takmičenje ove sezone, najpre su iz kvalifikacija izbacili ekipe Budućnosti, Cork Citya i Lokomotive iz Zagreba, da bi grupnu fazu takmičenja završili ispred Atletiko Bilaba, Sassuola i Rapida iz Beča, sa skorom 4-0-2 uz gol razliku 13:9, na gostovanjima 1-0-2 i gol razlika 7:8. U 1/16 finala savladali su u dvomeču rumunsku ekipu Astra, pobedom na domaćem terenu 1:0, dok je u Rumuniji bilo 2:2. Tim je u poslednjih 8 mečeva u okvir svih takmičenja doživeo samo jedan poraz na gostovanju Anderlehtu, uz to ostvarili su 4 pobede i tri nerešena rezultata. Za današnji meč trener gostiju neće moći da računa na: Bizota (22/0 prvi golman tima), Dewaest (15/0 o), Vanzeir (1/0 s), Sušića (15/0 s), Karelisa (18/9 n – deli prvo mesto na klupskoj listi strelaca), Trossard (24/3 n), dok su pod znakom pitanja defanzivci Nastić (8/0) i Wouteres (7/0) U izjavi pred meč trener gostiju Albert Stuivenberg je rekao: ,, Stvarno nemam osećaj da igramo evropsku utakmicu, ali da bi se plasirali dalje moramo da savladamo bilo kog rivala, smatram da oba tima imaju jednake šanse za prolazak dalje. Pitanje je u kakvom će sastavu nastupiti Gent jer njihov trener ima određene probleme zbog povreda, ali je naš skauting tim dobro ispitao mogućnosti svih njihovih igrača tako da smo spremni, a pošto igramo novi duel u nedelju u okviru prvenstva, videćemo da li će i koliko ova utakmica biti važna, jer se za vikend borimo za bodove koji vodu u playoff.“

Očekivana postava Genta: Ryan-Urone,Colley,Brabec,Castagne-Berge,Pozuelo, Malinovsky-Boetius, Samata, Schrivers

U međusobnim mečevima ovih timova u poslednje vreme uspešnija je ekipa Genta, u poslednjih 7 susreta, 4 pobede Genta, dve nerešene utakmice i jedna pobeda Genka. Ono što je još karakteristično za mečeve ovih rivala, to je da na utakmica nema puno golova, 6 od 7 poslednjih mečeva završeno je u rasponu 0-2 gola, dok je na jednom meču palo 3.

27.12.16 JL Genk Gent 2 : 0
07.08.16 JL Gent Genk 1 : 0
22.05.16 JL Gent Genk 0 : 0
24.04.16 JL Genk Gent 1 : 2
28.11.15 JL Genk Gent 0 : 1
31.07.15 JL Gent Genk 1 : 0
07.12.14 JL Gent Genk 0 : 0

I pored dosta otvorene igre koje foriraju ovi rivali, mislim da će pitanje pobednika biti rešeno tek u revanš meču, a da će danas oba tima koja imaju dosta izostanaka igrača odigrati miran meč bez puno golova, naročito zbog činjenice da ih u nedelju čeka novi duel koji im je značajan u borbi za playoff mesto jer su oba tima trenutno van te konkurencije na 7. i 8. mestu tabele. Kladionica nudi kvotu 1,72 na igru od 0-2 gola, koja je po tradiciji često prolazalila u poslednje vremen na mečevima ovih rivala.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje