sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Argentina – S. Arabija (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


ARGENTINA – SAUDIJSKA ARABIJA

ARGENTINA je zasigurno jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog Svetskog prvenstva. U Katar dolaze sa statusom prvaka Južne Amerike, otkako su osvojili „Copa America“. Bili su izuzetno dobri u kvalifikacijama za plasman na Mundijal, jer su zauzeli drugu poziciju sa skorom od – 11 pobeda, 6 remija i bez ijednog poraza uz svakako pozitivnu gol razliku 27:8. Pritom, uspeli su da pobede i šampiona Evrope – Italiju (3:0) na neutralnom terenu u susretu zvanom „Finalissima“.

Popularni „Gaučosi“ su prikazivali izuzetno dobre rezultate i u pripremnim duelima uoči Svetskog prvenstva, jer su izuzetno ubedljivo pobeđivali – Estoniju (5:0), Honduras (3:0), Jamajku (3:0), Ujedinjene Arapske Emirate (5:0). Stoga, u sjajnom formi i seriji rezultata, uz veliku dozu samopouzdanja očekuju svoje nastupe na Mundijalu.

Bez ikakvih nedoumica, „prvo ime“ reprezentacije je – Lionel Mesi jedan od najboljih fudbalera svih vremena, kojem je ovo poslednje Svetsko prvenstvo, te nema dileme da će biti silno motivisan da osvoji popularnu „Boginju“, jedini pehar koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri.

Pored njega, selektor nacionalnog tima – Lionel Skaloni na raspolaganju ima i dosta drugih izuzetno kvalitetnih fudbalera poput – Emilijana Martineza, Kristijana Romera, Lisandra Martineza, Rodrigo De Pola, Anhela Di Marije, Paula Dibale, Lautara Martineza…

Argentinci su zaista čvrsti u fazi odbrane, posebno u kvalifikacijama kada su primili samo 8 golova na 17 duela, dok nijedan na prijateljskim utakmicama. Ipak, njihovo najjače „oružje“ je napad, gde je kvalitet zaista na vrhunskom nivou i svaki od ofanzivaca može da „reši“ meč.

Probleme sa povredama imaju – C.Romero (defanzivac), A.Gomez (vezista).

Očekivana postava (4-3-3) – E.Martinez – N.Molina, L.Martinez, N.Otamendi, M.Acuna – R.De Paul, L.Paredes, A.Mac Allister – L.Messi, L.Martinez, A.Di Maria


SAUDIJSKA ARABIJA po šesti put u svojoj istoriji biće deo jednog Svetskog prvenstva. Nastupili su i pre četiri godine u Rusiji, kada su pretrpeli poraze od Rusije i Urugvaja, uspeli da iznenade Egipat, ali svoje učešće okončali u grupnoj fazi.

U kvalifikacijama su bili veoma dobri, jer su zauzeli prvu poziciju u grupi ispred selekcija Japana i Australije. Imali su učinak od – 7 trijumfa, dva nerešena rezultata uz jedan poraz i gol razliku 12:6, što dovoljno govori o njihovom stilu igre i taktici, odnosno da su se prvenstveno oslanjali na kvalitetnu igru u fazi defanzive.

Nakon toga, odigrali su dosta prijateljskih utakmica (10), gde su beležili dosta promenljive rezultate – pobede protiv Makedonije (1:0) i Islanda (1:0), porazi od Kolumbije (1:0), Venecuele (1:0), Hrvatske (1:0) i remiji sa Ekvadorom (0:0), SAD (0:0), Hondurasom (0:0), Panamom (1:1), Albanijom (1:1).

Iz priloženog se dosta vidi koliko su igrali neefikasne utakmice, dosta problema imaju sa realizacijom u fazi napada, te je kod njih svakako primarna igra u odbrani.

Svi reprezentativci Saudijske Arabije igraju u domaćim klubovima, što svakako može da bude ogroman problem za njih, jer će sada igrati protiv jednih od ponajboljih igrača na svetu. Očekuje ih potpuno drugačiji nivo i kvalitet fudbala, dok oni upravo nemaju dovoljno internacionalnog iskustva kao njihovi rivali.

Probleme sa povredama imaju – /

Očekivana postava (4-2-3-1) – M.Al-Owais – M.Al-Burayk, A.Al-Amri, A.Al-Bulahyi, Y.Al-Shahrani – M.Kanno, A.Al-Malki – S.Al-Shehri, S.Al-Faraj, N.Al-Daswari – F.Al-Buraikan

 

Mišljenje urednika: Nema nikakve dvojbe da je šampion Južne Amerike apsolutni favorit za trijumf na predstojećem duelu. Za Argentince barem „na papiru“ ovo je „najlakša“ utakmica u Grupi „C“, jer im kasnije predstoje susreti sa dosta kvalitetnijim rivalima – Meksikom i Poljskom. Stoga, veoma je bitno za Mesija i društvo da sigurnom pobedom „otvore“ Mundijal, na kojem su upravo oni jedni od glavnih pretendenata da ga osvoje. Sa druge strane, Saudijska Arabija je pokazala dosta discipline u defanzivi, ali se sada susreću sa jednom od najkvalitetnijih selekcija na svetu od koje su objektivno znatno, znatno slabiji i inferiorniji. Verujemo da će „Gaučosi“ maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici koju zaista treba da dobiju bez prevelikih problema, a sve drugo bi predstavljalo ogromno iznenađenje.

 

Glavni sudija – S.Vincic (Slovenia)

Predlog za tipovanje – 1-1&2+ / @1.85 ili D1+I&D2+ / @1.65

Utakmica je na programu u utorak sa početkom od 11h na stadionu „Lusail Iconic“ u Lusailu.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje