četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo u Kataru će biti poslednje na kom će zaigrati Mesi

Zvezda Pari Sen Žermena i kapiten Argentine Lionel Messi najavio je da će mu ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru biti poslednje u karijeri. 

Superzvezda Lionel Messi najavio je da će Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru biti poslednje na kojem će uzeti učešće. „Sledeće Svetsko prvenstvo će biti moje poslednje, to je sigurno. Odlučio sam.”, najavio je Messi, koji bi mogao da se vrati u Barselonu na kraju sezone, po isteku ugovora. 

Messi će 2022. godine pokušati da osvoji svoju prvu ali ujedno i poslednju titulu na Mundijalu. Svetsko prvenstvo 2022., koje počinje 20. novembra, biće peto na kojem učestvuje legendarni 35-godišnji argentinski napadač. Prema najboljekladionice.rs, Argentina je drugi favorit za pobedu na Svetskom prvenstvu, a na njihovom sajtu  možete pogledati i kakve kvote nude domaće kladionice.

S obzirom na to da je Messi u potrazi za prvom titulom, priznao je da oseća nervozu pred poslednji nastup na najvećem svetskom turniru. Fudbaler je bio najbliži osvajanju trofeja na Svetskom prvenstvu 2014. godine. Međutim, Argentina je u finalu poražena od Nemačke. 

Od 2005. godine do danas, Kapiten Argentine je za reprezentaciju postigao 90 golova u 164 utakmice što ga je dovelo do priznanja prvog strelca nacionalnog tima u istoriji. Ove sezone, postigao je i pet golova i sedam asistencija u ukupno devet mečeva Ligue 1.  

Lionel, zajedno sa Cristianom Ronaldom i Karimom Benzemom, ima iste šanse za osvajanje Zlatne kopačke. Trenutno, glavni favoriti za osvajanje ovog prestižnog priznanja su Harry Kane i Kylian Mbappe. Messi je 7 puta osvojio Zlatnu loptu, 4 puta Ligu šampiona, 3 puta Svetsko klupsko prvenstvo i 3 puta UEFA Superkup. Jedini međunarodni trofej osvojen sa predstavnikom Pumasa bio je Copa Amerika 2021. godine, gde je Argentina pobedila domaćina – Brazil. Pobeda u finalu Copa Amerike 2021. predstavlja prekretnicu i unela je samopouzdanje timu trenera Lionela Skalonija. 

Pre početka takmičenja u Kataru, Argentina će se na poslednjem zagrejavanju u novembru suočiti sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Reprezentacija će svoj prvi meč u Grupi C na Svetskom prvenstvu odigrati 22. novembra protiv Saudijske Arabije. Nakon toga je očekuju susreti sa  Meksikom i Poljskom. 

Za kraj, zvezda PSZ je saopštila i sledeće: „Postoji trema, jedva čekam da počne Mundijal. Sve će utakmice biti teške, ne pobeđuju uvek favoriti. Ne znam da li smo veliki kandidat za titulu, ali Argentina je uvek među kandidatima zbog svoje istorije. Ipak, nismo glavni favorit, postoje ekipe iznad nas.“ 

Prema procenama online kladionica, Brazil je trenutno prvi, dok je Argentina drugi favorit za osvajanje ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. Ipak, Messi očekuje da će svoju legendarnu karijeru krunisati prestižnim trofejem koji je osvojio i Diego Maradona 1986. godine. Ono što je sigurno je da nećemo gledati kapitena Argentine na prvenstvu koje će na programu biti 2026. godine.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje