ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Svitolina izbacila Švjontek, preokret Vondrušove protiv Pegule

Poznat je prvi polufinalni par na ovogodišnjem Vimbldonu i poprilično je iznenađujuć. Za plasman u finale igraće Ukrajinka Elina Svitolina i Čehinja Marketa Vondrušova.
Elina Svitolina se nedavno vratila tenisu nakon pauze zbog porođaja i pokazala je da nije zaboravila da igra tenis. Svitolina je u četvrtfinalu savladala prvu teniserku sveta Igu Švjontek. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:5 6:7 (5:7) 6:2.

(1) wta on Twitter: „magical run continues 🤍 @ElinaSvitolina punches her ticket into the #Wimbledon semifinal taking out the World No.1 Swiatek, 7-5, 6-7(5), 6-2! https://t.co/GfKQQy2xR5“ / Twitter

Jako kvalitetan meč za Svitolinu koja je ovo mogla da reši i u dva seta. Nakon osvojenog prvog imala je brejk prednost i u drugom, no Švjontek je pokazala zašto je prva na svetu. Uspela je da se konsoliduje, da odigra savrešen taj brejk i izjednači na 1:1.
Nije Svitolina pala u nastavku duela. Naprovi, zaigrala je još snažnije i nije dozvolila da je Švjontek ubaci u svoj ritam. Polako je pritiskala protivnicu i veoma lako došla do dva brejka koja su joj donela veliku pobedu.

Svitolinina protivnia Vnodrušova napravila je veliki preokret protiv Amerikanke Džesike Pegule. Po setovima je bilo 6:4 2:6 6:4.

(1) wta on Twitter: „✨ sweet, sweet semifinal feeling ✨ Marketa Vondrousova is into her first-ever #Wimbledon semifinal with her comeback win over No.4 seed Pegula, 6-4, 2-6, 6-4! https://t.co/aeDWv1ktUX“ / Twitter

Važnost meča je doprinela da meč ne bude visokog kvaliteta, ali i pored toga je bilo dosta uzbuđenja. Vondrušova je povela sa 1:0 u setovima, a onda je usledio uragan od strane Pegula. Drugi set sa 6:2 i vođstvo od 4:1 u trećem setu. Ipak, tu nije bio kraj. Neverovatnom serijom od pet vezanih gemova Vondrušova je uspela da se preokene stvari u svoju korist i ostavi Pegulu bez polufinala. Inače, to joj je bio peti poraz iz isto toliko mečeva u četvrtfinalima grend slemova.

Svitolina i Vondrušova su do sada pet puta odmeravale snage i Svitolina vodi sa 3:2.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje