ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Švjontek i Samsonova za titulu u Pekingu

Poznate su finalistkinje na WTA turniru u Pekingu. U nedelju će za veliku titulu igrati Poljakinja Iga Švjontek i Ruskinja Ljudmila Samsonova.

Prva do finala stiže Iga koja u prvom polufinalu dobija Amerikanku Kori Gof. Doktorska disertacija od strane Švjontek koja ja imala i motiv više. Gof ju je savladala na mastersu u Sinsiatiju, a pored toga Gof je bila u seriji od 16 pobeda. Sve to je dodatno motivisalo poljsku teniserku koja je maksimalno izdominirala. Još jednom se pokazalo da igra Ige Švjontek ne paše Kori Gof. U oba seta Iga je napravila po dva brejka i zasluženo ide u finale.

Samsonova je sa druge strane savladala petu teniserku sveta Elenu Ribakinu. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6 (9:7) 6:3.

Sitnice su odlucile pobednicu meča i te sitnice su otišle na stranu Samsonove. Mogla je Samsonova mnogo lakše osvojiti prvi set, jer je napravila brejk i imala servis na 5:4. Ribakina se pak vratila, odvela set u taj brejk, ali tamo Samsonova igra mnogo bolje i osvaja prvi deo igre.

Jako na servisu nastavilo se i drugom setu. Obe su dršale servis do devetog gema kada Ribakina neočekivano nakon 30:0 gubi servis i tako poklanja pobedu Samsonovoj.

Švjontek i Samsonova su do sada dva puta odmerile snage i oba puta je slavila Poljakinja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje