subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Švjontek odustala od Majamija

Poljska teniserka Iga Švjontek u poslednjem času odustala je od takmičanja na mastersu u Majamiju.

Prva teniserka sveta se u poslednje vreme muči sa zdravljem. U prethodnom periodu se borila sa infekcijom i jakim kašljem, a nakon toga je zadobila povredu rebara zbog koje neće igrati u Majamiju.

Povodom toge se oglasila preko društvenih mreža:

„Znate da sam se posle Dohe mučila sa jakom infekcijom. Dozvoljeno mi je da igram, ali jaka epozoda kašlja uticala je da dođe i do povrede rebra. Pokušavali smo da se nosimo sa tim i da igram, sve dok je to bilo sigurno za mene. Proteklih dana smo analizirali podatke i doktor mi je predočio dijagnozu. I dalje osećam jaku nelagodnost i bol i ne mogu da se takmičim. Moram da se odmorim i oporavim i zbog toga moram da odustanem od Majamija i takmičenja u Bili Džin King kupu“, poručila je Iga preko Instagrama.

„Obaveštavaću vas dalje o tome gde ću igrati, sve to zavisi od procesa oporavka i preporuka medicinskog tima. Imam najbolji tim iza sebe, potrebno mi je samo vreme. Zaista je teško što neću moći da igram u Majamiju i Bili Džin King kupu, ali zdravlje je najvažnije. Zahvalna sam na tome što mi je ovo prvo iskustvo sa povredom posle dužeg perioda, što sam u savršenom stanju mogla da se takmičim tako dugo, ali to je sport, ponekad se dešava, to je van naše kontrole. Vreme je da se to prihvati i da pokušam da ozdravim što je pre moguće“, zaključila je najbolja teniserka sveta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje