ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Talentovani Englez postao „Milioner“

Jedan od najperspektivnijih mladih fudbalera u Evropi – Džad Belingem postao je novo pojačanje nemačkog bundesligaša – Borusije Dortmund.

17-godišnji vezista stigao je među „Milionere“ iz redova engleskog drugoligaša, Birmingem Sitija koji je na ime transfera inkasirao 25 miliona eura. Ugovor između uprave kluba i samog igrača potpisan je na tri godine (jer je to maksimalna dužina ugovora za fudbalere njegovog uzrasta koji dolaze iz inostranstva).

 

„Ne mogu dovoljno da se zahvalim Birmingemu na svemu što je uradio za mene, jer sam bio deo tog kluba još od svoje sedme godine. Sada sam veoma uzbuđen zbog dolaska u jedan od najvećih evropskih klubova. Način na koji Borusija Dortmund radi sa mladim igračima mi je mnogo pomogao da donesem odluku o nastavku karijere“, rekao je Belingem.

Za usluge talentovanog vezista bio je zainteresovan i Mančester Junajted, ali se barem za sada – Belingem odlučio da zaigra u „žuto-crnom“ dresu koji se tokom poslednjih sezona pokazao kao prava „destinacija“ za razvoj mladih fudbalera – Osman Dembele, Kristijan Pulišić, Džejdon Sančo...

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje