sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tenis: Informacije za Nedelju 15. Maj

Danas su na programu finala u Rimu u obe konkurencije. Nećemo konkretno najavljivati mečeve, ali ćemo izbaciti neke statističke parametre svih aktera, pa možda nekom pomogne pri odabiru tipa.

Novak Đoković – Stefanos Cicipas

Novak Đoković i Stefanos Cicipas su do sada u karijeri rekete ukrstili 9 puta i Đoković vodi sa 6:3. Kada je šljaka u pitanju odigrali su četiri meča i sva četiri je dobio Đoković. Najjači je bio onaj iz prošle sezone u finalu Rolan Garosa kada je Cicipas imao 2-0, ali na kraju izgubio. Ipak, na šljaci Cicipas protiv Đokovića u poslednja tri meča ima tri tesna poraza u teškim overima.

Đoković u karijeri u finalima ima skor 92:38. Na šljaci ima „samo“ 22:14, a najveći krivac za nešto lošiji skor je Rafael Nadal koji ga je dobio dosta puta.

Cicipas sa druge strane u finalima ima 9:11, a na šljaci 4-5.

Generalno gledano obojica igraju dobar tenis, posebno Cicipas pa bi ovde moglo biti velike borbe. Za očekivati je naoštrenost Cicipasa i veliki motiv za revanš iz Pariza.

Iga Švjontek – Ons Žaber

Fantastična Iga Švjontek igra finale za finalom i redom osvaja titule. Trenutno je u nizu od 26 pobeda što je nestvarno. Mlada Poljakinja je odigrala osam finala. Prvo je igrala 2019. godine u Luganu kada je poražena od Polone Hercog, a nakon toga je vezala sedam pobeda u kojima nije izgubila niti jedan set. Zaista nestvarno, složićete se.

Žaber ima 6 odigranih finala i skor 2:4. Trenutno je u dobrom ritmu, jer je uspela da se plasira u drugo uzasoptno finale. Ipak, umor je kod nje više nego evidentan i pitanje je da li će moći da parira neverovatnoj Poljakinji.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje