subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tenis: Predlog za klađenje 2 – 23. Februar

22:00 Nikolas Jari – Pedro Martines / Više od 20.5 + gemova 1.60

Nikolas Jari i Pedro Martines će igrati u osmini finala turnria u Rio de Zeneiru. Ovde imamo veoma zanimljive kvote, jer kladionice maksimalno favorizuju Jarija sa kvotom 1.35. Margina za gemove je postavljena na 21.5.

Kvota na pobedu Jarija je zaista smešna. Ko prati naše teniske najave neko duže vreme zna da Jarija često stavljamo na tikete i kada ga stavimo to je uglavnom over. Zašto je kvota ovakva? Kvota je ovakva, jer je Jari vezao tri veoma ubedljive pobede. Igrao je kvalifikacije u kojima je dobio Uga Karbeljija i Hose Manuela Serundola. Ovaj drugi meč je bio baš sumnjiv, jer je Serundolo kasnije upao kao laki luzer. Verovatno je znao da će neko da odustane pa je igrao za pola gasa. U glavnom žrebu Jari je dobio Lorenca Musetija sa 6:4 6:1. Za Musetija smo nedavno rekli da ne igra dobar tenis u poslednje vreme.

Dakle, imamo Jarija sa tri ubedljive pobede i zato je kvota ovakva. No, te pobede nas neće zavarati. Nije Jari igrač koji se igra na ovako mizerne kvote. On kada se igra igra se u over gemovima i tu je kraj priče. Stvoren je za gemove, jer ima veoma dobar servis i igru na svoj servis. Teško ga je brejknuti čak i na šljaci. Ako pogldate stistički njegove mečeve vidite da veoma cečto u mečevima bude barem jedan produžen set. Zašto je to tako? Razlog je prost, Jari je očajan na riternu i treba mu mali milion šansi da napravi brejk.

Ako uzmemo samo prošlu sezonu kao parametar (verujte da je bilo tako i ranijih godina) Jari je odigrao 60 mečeva. Over na margini od 20.5 gemova je došao na 44 mečeva, a barem jedan produžen set je viđen na 40 mečeva. Ovo su morate priznati nestvarne brojke.

Može li Martines ovo da zakomplikuje? Apsolutno da. Jeste da su njegovi mečevi mučni za praćenje no ovde neće morati da rudari za poene. Treba samo da drži loptu u polju, da tera Jarija da trči i greške će dolaziti sa druge strane.

Jari jeste u dobrom ritmu, ali malo su ga kladionice precenile ovde.


00:30 Laslo Đere – Dušan Lajović /  21.5 + gemova 1.65

Imamo srpski derbi u okviru osmine finala turnira u Rio de Zeneiru. Snage će odmeriti Laslo Đere i Dušan Lajović. Prema kladionicama blagi favorit u ovom duelu je Đere sa kvotom 1.65 dok je margina za gemove postavljena na 22.5.

I jedan i drugi se nekako traže. Šljaka je omiljena podloga kod obojice i ova turneja po Južnoj Americi je šansa da se skupe neki bodovi. Đere je igrao u Buenos Airesu, dobro krenuo, a volja žreba na njegovu žalost je veoma brzo donela Karlosa Alakarasa za rivala. Uspeo je Đere da mu otkine set no to nije bilo dovoljno.

Lajović sa druge strane ima turnir više. Igrao je u Kordobi gde je stigao do druge runde gde gubi od Ramosa. Bio je to meč koji je mogao i morao da dobije. U Buenos Airesu je pokazao mnogo više. Igrao je kvalifikacije, prošao ih veoma lako i kasnije stigao do četvrtfinala gde ga dobije pomenuti Alkaras koji je kasnije i osvojio turnir. Ovde u Riju Lajović veoma lako dobija u prvoj rundi Dijega Švarcmana.

Iako su igrali tenis u prethgodnih par nedelja teško je odrediti ko je u kakvoj formi. Lajović je zasigurno odigrao više mečeva i pokazao sasvim solidan nivo tenisa. Fali mu svakako samopouzdanja da dobija mečeve koji su egal, kao što je bio onaj protiv Ramosa.

Ova dvojica se veoma dobro poznaju. Do sada su igrali četiri puta i Đere vodi sa 3:1. Mi smo mišljenja da će ovo biti jedna velika borba. Zaista ne vidimo ovde lagan meč za jednog od aktera meča. I jedan i drugi zasigurno vide veliku šansu za prolaz dalje.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje