nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Titula za Zidanšek u Lozani

Slovenska teniserka Tamara Zidanšek pobednica je WTA turnira u Lozani. Slovenka je u finalu savladala mladu Francuskinju Klaru Burel posle preokreta. Rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6 7:6 (7:5) 6:1.

Jako teško i neizvesno finale. Za ovo finale bi moglo da se kaže da su obe zasklužile da pobede.

Prvi set je protekao u apsolutnoj dominaciji Burel, koja je letela po terenu, a Zidanšek je bila samo nema postmatračica. Za veoma kratak period Burel je napravila dva brejka i povela sa 4:0. Zidanšek je do kraja seta uspela da vrati jedan brejk zaostatka, ali ne više od toga.

Drugi set startuje odlično za Burel koja pravi brejk, ali Zidanšek momentalno uzvraća. Od tog trenutka izgledalo je da je Zidanšek pronašla ritam i da polako preuzima konce. Sredinom seta Slovenka dolazi do brejka, no Burel uzvraća istom merom. Na kraju drugi set je otišao u taj brejk u kojem je Zidanšek posle velike borbe bila bolja.

To je bio i ključ meča, jer nakon osvajanja drugog seta na terenu je postojala samo jedna igračica, a to je bila Zidanšek. Igra Burel se raspala, a Zidanšek to naravno koristi i sa tri brejka dolazi do pobede i titule.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje