nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tomsonu prija Meksiko

Australijski teniser Džordan Tomson pamtiće ovu nedelju u svojoj teniskoj karijeri bez ikakve sumnje. Australijanac je osvojio trofej u meksičkom Los Kabosu nakon što je savladao Norvežanina Kaspera Ruda. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 7:6 (7:4).

Nadljuski napor je pružio Tomson ove nedelje, jer već neko vreme igra tenis u kontinuitetu iz nedelje u nedelju. U velikom finalu je potpuno nadigrao svog rivala. Agresivna igra koju je Australijanac prikazao je bila previše za Ruda koji se kao i uvek oslanjao na svoje najjače oružje, što je defanziva.

Rud je bolje otvorio meč. Kao iskusniji u ovakvim mečevima izgledao je bolje, ali nije koristio šanse. U dva navrata je imao brejk lopte koje nije konvertovao u brejk i kazna je stigla u sedemom gemu kada Tomson pravi brejk koji mu donosi 1:0 u setovima.

Nastavak duela donosi pravu dramu. Rud otvara set brejkom, da bi potom izgubio dva svoja servisa. Sve je izgledalo savršeno po Tomsona do desetog gema kada je servirao za pobedu. Ruka se tada stegla i Rud pravi brejk i odvodi set u taj brejk.

Bez obzira što je psihološka prednost svakako bila na strani Ruda, to se nije videlo na terenu i nije uticalo na rezultat. Tomson, svestan umora igra maksimalno agresivno taj brejk i dobija ga rezultatom 7:4.

Koliko je ova nedelja bila dobra za Tomsona potvrđuje i titula u dubl konkurenciji. Maks Pursel i on su u velikom finalu savladali Blumberga i Ruda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje