petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Trener Liverpoola: Posle Italije smo shvatili da nešto ne ide

Fudbaleri Liverpoola u utorak od 21h  dočekuju Rendžers u trećem kolu Lige šampiona. „Redsi“ od početka sezone igraju promjenljivo, a prethodnog vikenda su u Premier ligi kod kuće remizirali sa Brajtonom (3:3).

U Ligi šampiona nakon 2 kola ekipa Jirgena Klopa ima tri boda. U prvom kolu je izgubila od Napolia, dok je u drugom savladala Ajax.

„Posle Napolia smo shvatili da smo dostigli najnižu tačku i da moramo brzo da menjamo stvari. Nismo igrali sa Vulvsima, potom smo pobedili Ajax, pa nismo igrali sa Čelsijem i ništa nismo mogli da izvučemo iz tog trijumfa nad Holanđanima. Onda je došao Brajton, dobar tim i primili smo dva rana gola. Kad uočite problem i mislite da imate rešenje, očekujete da to bude brzo, ali to u fudbalu nije slučaj“, kaže Klop.

Nemac je govorio i o samopouzdanju u sportu.

„Mislite da je Cristiano Ronaldo trenutno na vrhuncu samopouzdanja? Dešava se svima nama. Lionel Messi je prošle sezone imao istih problema. Morate da napravite korak u pravom smeru i kad ste spremni, vraća se i samopouzdanje. U individualnim sportovima se sami izborite. U timskim, morate to zajedno, što je komplikovanije“, dodao je Klop.

Od početka sezone odbrana Liverpula je loša, a Arnold na meti kritika.

„Primali smo slične golove, timovi su koristili iste prazine između linija. Problem je naš hrabri način branjenja. Potreban nam je intenzitet i ako ga nema, nastaje problem. Moramo biti kompaktniji. Branjenje je umetnost, dugo nam je išlo kako treba. Kad ne funkcioniše, shvatite da morate da se vratite na osnove. Strpljenje možda nije prava reč, ali moramo da budemo strpljivi dok stvari ne prorade. Ne možemo uvek da počinjemo nešto novo. Ako pomognemo momcima da se brane drugačije, onda to moramo. Pre svega da budemo kompaktniji“, naglašava Klop.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje