petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Trese se Amerika, Tom Brejdi napušta Nju Ingland!

Da, dogodilo se ono što niko na svetu nije mogao ni da zamisli. Legendarni kvoterbek Tom Brejdi posle blistavih 20 godina napušta Boston i Nju Ingland Patriote!

Brejdi će po prvi put u svojoj karijeri postati slobodan agent. Rekao je da neće završiti karijeru, ali i da neće biti više deo Nju Inglanda. Kao glavni favoriti za dovođenje Toma Brejdija izdvajaju se Los Anđeles Čardžersi i Tampa Bej Bakanirsi, a pominju se i Las Vegas (Ouklend) Rejdersi.

“Želeo sam da se zahvalim svim neverovatnim navijačima i pristalicama Petriotsa. Masačusets je bio moj dom 20 godina. Istinski su to bile najsrećnije dve decenije koje sam mogao da zamislim u životu i ne osećam ništa osim ljubavi i zahvalosti zbog vremena provedenog u Nju Inglandu. Podrška je bila neverovatna – voleo bih da svaki igrač može da je iskusi. Moja deca su rođena i odgajana ovde, a vi ste ovog momka iz Kalifornije prihvatili kao svog. Volim vašu posvećenost i odanost vašim timovima i pobede za naš grad znače više nego što ćete ikada znati. Ne mogu da vam se zahvalim na podršci našem timu. Na prepunim trening kampovima, rasprodatim stadionima i najviše šampionskim paradama. Blagosloven sam time što sam to delio sa vama”, napisao je Brejdi, “Pokušao sam da nas predstavljam na najbolji i najponosniji način, vredno sam se borio sa svojim saigračima da bih pomogao da dođemo do pobeda i trijumfa i u najtežim trenucima. Otvorili ste mi svoja srca, a ja sam i vama. Uvek ćete biti deo mene, ne znam šta donosi moja budućnost u fudbalu, ali u isto vreme vreme je da otvorim novu etapu svog života i karijere. Zahvaljujem vam se iz dubine srca, uvek ću vas voleti i ono što smo delili – večnost puna zabavnih uspomena”.

Tom Brejdi je u NFL ligu ušao kao potpuni anonimus. On je izabran kao 199. pik na draftu 2000. godine, i niko na svetu u tom trenutku nije mogao da pretpostavi kakav je igrač ušao u NFL ligu. Sa Nju Inglandom je osvojio šest Lombardijevih trofeja, 2002, 2004, 2005, 2015, 2017. i 2019. godine.

U svojoj blistavoj karijeri Brejdi je oborio mnoge rekorde. Četiri puta je bio nominovan za MVP Superboula, tri puta je proglašen za MVP-ja lige.

Brejdi je drugi na večnoj listi po broju bačenih pasova za tačdaun – 541, a drugi je i po brebačenim jardama – 74,541.
Zajedno sa Bilom Beličekom predstavlja najbolju kombinaciju trener-kvoterbek koja je zajedno ostvarila 219 pobeda u regularnom delu, a u plej ofu čak 30.

Zaista će biti zanimljivo videti kako će Nju Ingland reagovati nakon ove bombe. U ovom trenutku Bil Beliček ima dva kvoterbeka na raspologanju, a to su Džeret Stidam i Kodi Kesler. Ipak, pobednička franšiza kakva je Nju Ingland neće rizikovati, i vrlo verovatno će pokupiti nekog od slobodnih agenata


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje