sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Triler u Le Manu pripao Mileru

Vozač Dukatija Džek Miler trijumfovao je na trci za Veliku nagradu Fracunske u Le Manu. Miler je na neverovatan način došao do druge uzastopne pobede, a treće u karijeri u kraljevskoj klasi. Australijancu su se na podijumu pridružili Žoan Zarko iz Pramak Dukatija i Fabio Kvartararo iz Jamahe.

Kao i svake godine trka u Le Manu je sa sobom donela mnoštvo uzbuđenja. Start trke je bio po suvom, ali samo posle nekoliko krugova počela je da pada kiša. Organizatori trke su momenalno istakli belu zastavicu, i šou je mogao da počne.

Gotovo svi vozači su otišli na zamenu motora, a najbolje je prošao Mark Markes iz Repsol Honde. Španac je bio najbrži, a odmah iza njega je bio Kvartararo. Markes je diktirao tempo po mokroj stazi, ali je ubrzo napravio grešku i pao sa motora.

U međuvremenu Miler je dobio kaznu zbog preagresivnog ulaska u boks, ali to ga nije sprečilo da odveze gotov perfektnu trku. Šta više, čini se kao da ga je to dodatno motivisalo. Miler je odradio kaznu od dva produžena kruga, ali i pored toga bilo je evidentno da ima bolji ritam od Kvartarara. Za veoma kratko vreme Miler je preuzeo prvu poziciju i čuvao je do kraja trke.

Kvartararo se svim silama borio da zadrži drugo mesto, no odjednom se pojavio Žoan Zarko. Sjajni Francuz je vrteo neverovatne krugove i veoma lako je pretekao Kvartarara. Da je bilo malo više krugova Zarko bi imao priliku da se bori i za pobedu, ali prednost Milera je bila prevelika.

Najbolji među ostalima bio je Frančesko Banjaja na Dukatiju. Banjaja je startovao sa 16. pozicije, i ovo četvrto mesto je više nego zadovoljavajuće. Peti je bio Danilo Petrući na Teh KTM-u, dok je šesti bio Aleks Markez na LCR Hondi. Sedmi je bio Takaaki Nakagami na LCR Hondi, a prvih deset su kompletirali Pol Espargaro (Repsol Honda), Iker Lekuona (Teh 3 KTM) i Maverik Vinjales (Jamaha).

U generalnom plasmanu vodi Kvartararo sa 80 bodova, drugi je Banjaja sa bodom manje, a treći je Zarko sa 68 bodova.

Moto GP šampionat se nastavlja trkom za Veliku nagradu Italije u Muđelu koja je na programu 30. maja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje