petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Trka za Veliku nagradu Bahreina: Predlog za klađenje

Iako klađenje na automoto sport nije uopštena praksa, jer je zaista tekško pogoditi, ova era tubro motora je umnogome pojednostavila stvari, jer je razlika u kvalitatu bolida velika. Trke su mahom dosadne, a za pobede i pobednička postolja se bore tri ekipe.

Danas je na rasporedu druga trka u sezoni koja se vozi u Bahreinu. Kao što verujemo da znate, vozač Ferarija Šarl Lekler je osvojio pol poziciju u kvalifikacijama, ali nije on vozač na koga tipujemo. Mi danas tipujemo na njegovog timskog kolegu Sebastijana Fetela, a evo i zbog čega.

1) Kroz treninge i kvalifikacije se pokazalo da je Ferari za pola sekunde brži od Mercedesa. Lekler je bio najbrži na svim treninzima, a trka će biti zanimljva, jer će pokazati da li je Lekleru dopušteno da se trka sa Fetelom bez ikakvih restrikcija.

Prošle sezone digla se velika bura oko Valterija Botasa kojem je jasno stavljeno do znanja da je on vozač broj 2, i da ne sme da ugrožava Hamiltona. Bez ikakvog preterivanja, Botas je „kupio“ Hamiltonu barem 3-4 pobede i takva će situacija verovatno biti i ove sezone. Takav scenario nismo gledali u Ferariju, a može se reći da je to možda razlog zašto Ferari nije uzeo titulu. Kimi Raikonen je preveliko ime u Formuli 1 da bi se sklanjao Fetelu, i naše mišljenje da je zbog toga napustio Ferari i otišao u Alfa Romeo. U Ferari je doveden mladi Lekler pred kojim je svetla budućnost, i on je po nama miran u Fereriju, jer je od ovih mladih vozača možda i najbolji. Dakle, postavlja se pitanje da li će Lekler prihvatiti ulogu vozača broj 2, a naše mišljenje je da hoće.

2) Ovo je poslednja šansa za Sebastijana Fetela da uradi nešto u Ferariju. Od kada je došao u italijanski tim stvari su se promenile na bolje, ali Mercedes je prosto bio bolji. Ukoliko ove sezone ne osvoji titulu ne verujemo da će tim raditi za njega u budućnosti, jer će sva pažnja biti usmerena ka Lekleru koji je budućnost tima. Fetel je jedan od retkih u karavanu koji po vozačkim i trkačkim sposobnostima može da se nosi sa Hamiltonom u kontinuitetu, i ova godina je za njega biti, ili ne biti.

3) Ovaj uvodni deo sezone je oduvek više prijao Ferariju nego Mercedesu. Početne trke su pune brzih krivina, a tu se bolje snalazi Ferari. Kasnije dolaze staze poput Monce, SPA, Silverstona i ostalih, gde ima mnogo pravaca na kojima do izražaja dolazi čista sirova snaga Mercedesa. Zato Ferari treba da sakupi što više bodova u prvom delu sezone, a posle da se „kolju“ sa Mercedesima na njihovom terenu.

Dakle, igramo na Fetela, jer verujemo da će još ovu godinu da ga ispoptuju i podrede sve njemu. Ferari je toliko bio brži da samo neki incident može da ih spreči da dođu do pobede. Kao što smo rekli biće ovo pravi test da vidimo da li je mladi Lekler spreman da se podredi timu i Fetelu. Ukoliko Fetel pobedi to je jasan znak da se ide na njega, jer je Lekler tokom celog vikenda bežao Fetelu 3 desetinke ako ne i jače.

Predlog za klađenje: Pobeda Fetela 2,70 Maxbet

Naravno, ovo je samo predlog koji treba ispratiti na najminimalniji ulog, jer nema nikakvu sigurnost. Ovo se igra čisto da bi trka bila zanimljiva, a uz malo sreće možda bude i neke zarade.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje