sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

RODŽER FEDERER – DŽON IZNER – NAJAVA FINALNOG DUELA U MAJAMIJU

U Majamiju je ostalo da se odigra finale muškog turnira. Snage će odmeriti Rodžer Federer i branioc titule Džon Izner. Kladionice apsolutno favorizuju Federera, što i ne čudi, jer Švajcarac igra neverovatan tenis u poslednjih 12 dana.

I mi razmišljamo u smeru u kojem idu kladionice, jer kada Federer igra ovako kako igra, samo dva do tri igrača mogu da mu izađu na crtu. Konkretno, svoj tip baziramo na sledećim razlozima.

1) Federer nikada nije imao problem da igra protiv visokih igrača. On je svestan da poseduje jak servis kao i protivnici, ali njegovo umeće je mnogo veće od protivničkih. Švajcarac zna da sačeka tu žutu minutu kod protivnika kada im stane servis, i po pravilu to koristi. Evo šta kaže statistika kada Federer igra protiv najboljih servera na turu.

Federer vs Izner 5:2
Federer vs Karlović 13:1
Federer vs Anderson 6:1
Federer vs Raonić 11:3
Federer vs Kveri 3:0

Kao što se da videti iz priloženog, Federer bez većih problema izlazi na kraj sa najboljim serverima na turu, a u ovakvoj formi ne bi trebalo da ima problema protiv Iznera.

Njegova tajna jeste taj blok ritern koji koristi brzinu protivničkog servisa. Potrebno je samo postaviti reket u pravo vreme i ta loptica bez problema ide pod noge protivniku koji nema vremena za reakciju. Federer je igrač koji ne odstupa od osnovne linije i verujemo da će tim blok riternima uspeti da upasivi servis Iznera. Gledali smo Federerov meč protiv Andersona, a u tom meču ste mogli da vidite kako dobro Federer riternira, jer je uspeo Andersonu da uzme set sa 6:0.

2) Izner se jeste plasirao u finale, ali daleko od toga da je pokazao neki bajan tenis. Verovali, ili ne samo jedan set nije otišao u taj brejk, a i taj set je bio produžen. Baš je bio loš na riternu, a kada je pravio brejkove to je bilo nakon grešaka protivnika koji su se uglavnom stegli u odlučujućim trenucima. Federer svakako ne spada u te igrače. On ima toliko isksutva da je navikao na pritisak i njemu to ne predstavlja nikakav problem. Mi verujemo da će Izner osećati veći pritisak, jer je on branioc titule i svi će navijati za njega.
Sa onako slabim riternom mi zaista ne vidimo na koji način Izner može do brejka, osim naravno ako Federer ne uđe u neku seriju grešaka.

Izner je pokazao određene slabosti na riternu kada je protivnik imao jasan plan, a Federer će ga sigurno imati. Federer ne podleže pritiscima u ovakvim mečevima, jer zna da je za klasu bolji. To potvrđuju oni međusobni dueli protiv najboljih servera na svetu. Švajcarac je u fenomenalnoj formi, imao je sjajnu uvertiru pred ovaj meč kada je demolirao Andersona kome je takođe servis glavno oružje. Ne može se reći da bi bilo veliko iznenađenje kada bi Izner pobedio, ali kako Federer igra tokom ove nedelje možda bi i bilo. Sve u svemu verujemo da ovo Federer dobija bez obzira dal bili taj brejkovi, ili obični brejkovi tokom seta. S obzirom da su kvote zaista mizerne, mi smo se odlučili na hendikep gemove na Federera koji traže da Federer dobije meč sa tri gema razlika. Pogodna stvar za ovaj tip jeste što ovo može da prođe čak i ako meč ode u tri seta.

Predlog za klađenje: Hendikep gemovi 1 -2,5 1,70

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje