petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Troicki bolji od Istomina, Džumhur od Bemelmansa

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u Sofiji. On je bio bolji od Uzbekistanca Denisa Istomina sa 2:1, po setovima 7:6 (7:4) 1:6 7:6 (7:5)

Meč je bio baš izjednačen. Prvi set je preoleteo u dominaciji servera. Istomin je odsevirao 3 asa, Troicki 6, a procenat osvojenih poena nakon prvog servisa je bio 78% kod obojice. U skladu sa prikazanim realan scenario je bio taj brejk u kom je Troicki bio bolji sa 7:4.

U drugom setu Troicki je pao u igri. Od rezultata 1:1 Istomin je vezao čak 5 gemova  i tako za tili čas osvojio drugi set.

Serija uzastopnih gemova se nastavila, jer je Istomin u trećem setu osvojio uvodna dva gema. Tu se Troicki malo probudio, vratio brejk zaostatka. Od tog trenutka igrači su išli na „siguricu“ i otišlo se u taj brejk. Opet je Troicki bio nešto jačih nerava i osvojio taj brejk sa 7:5. U četvrtfinalu Troicki će igrati protiv boljeg iz duela Wawrinka/Kližan.

Ostali rezultati:
Marterer – Souza 7:5 7:6 (8:6)
Miler – Sepi 4:6 7:6 (7:5) 7:6 (7:2)
Ćopil – Kavčić 6:2 6:2

U Monpeljeu bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur se plasirao u četvrtfinale pobedivši Belgijanca Rubena Bemelmansa sa 2:0, po setovima 7:5 6:4.

Meč je bio napet i ne tako sjajan za gledanje. U prvom setu kao da smo gledali žene, jer od 12 gemova koliko je ukupno odigrano, čak 9 su bili brejkovi. U takvoj „ludnici“ bolje se snašao Džumhur koji je osvojio prvi set sa 7:5.

U sličnom stilu je krenuo i drugi set sa brejkom na obe strane. Nakon toga oba igrača su se malo konsolidovala kada je servis u pitanju. Taj „mir“ trajao je do 3:3 kada je Džumhur napravio brejk koji je bio dovoljan za pobedu.
Džumhura u četvrtfinalu čeka jako težak posao, jer će igrati protiv Francuza Rišara Gaskea koji je bio bolji od Pjera Erbera.

Ostali rezultati:
Kačanov – Berankis 6:2 7:6 (13:11)
Gaske – Erber 7:6 (7:3) 5:7 6:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje