ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

U finalu ženskog kupa – Zvezda protiv Miškove ekipe

U drugom polufinalnom meču Kupa Milan Ciga Vasojević, Art basket je posle dramatične završnice pobedio Vojvodinu 021 i plasirao se u veliko finale, u kome će u subotu od 18.30 igrati za trofej protiv Crvene zvezde mts.

ART BASKET – VOJVODINA 021 79:77 (21:21, 20:19, 18:20, 20:17)

Završnica je bila izuzetno uzbudljiva, Prokić je trojkom 16 sekundi pre kraja donela Vojvodini prednost – 77:76. Imao je Art poslednji napad, neverovatna Đoković pogodila je trojku iz ćoška 2,3 sekunde pre kraja za 79:77. Nije ostalo dovoljno vremena Novosađankama da izjednače ili pobede, pokušale su da pošalju loptu do Lumis, ali nisu uspele pa je počelo veliko slavlje Art Basketa.

KRALJEVO – CRVENA ZVEZDA MTS 69:80 (23:21, 16:17, 15:19, 15:23)

Dragan Vuković, trener Crvene zvezde

Nije fraza da je Kup uvek teško takmičenje. Kup je kup. Igra se na jednu utakmicu i ovde kad dođete, kao što smo mi došli, sa nekim bremenom favorita, to nije dobro. Ekipa Kraljeva koja je izuzetno iskusna, kvalitetna i igrala je rasterećeno i stalno je bila tu negde, čak je u nekom trenutku vodila. Nikako nismo mogli da ih slomimo. Kad smo u drugoj četvrtini napravili neku seriju, podigli razliku, nismo uspeli i da prelomimo. Kraljevo se svojim iskustvom, promenom odbrane i izuzetno dobrih šutem za tri poena stalno držalo u igri. Stalno smo bili u situaciji da igramo za koš više. Možda smo pred kraj napravili ono što je trebalo. Malo smo promenili način igre u odbrani, promenili smo malo i energiju, uveli smo ih u neke teške šuteve, koje smo mi pokupili i znali na kraju da iskoristimo. Što je, verujte mi, jako teško. Ekipa Kraljeva je starija i iskusnija od nas. Presudio je naš roster, malo duža klupa i malo veća energija koju smo pružili. Mi smo igrali sa mnogo energije, ali i gluposti. Pokazatelj toga je indeks, gde oni imaju 48, a mi 111. Ovo kad pogledate, ovo je trebalo da bude 30 razlike. To je odnos u indeksu. Ali mi to nismo iskoristili. Kraljevo je igralo stvarno dobro i naterali su nas na puno promašenih zicera, na mnogo neodrađenih kontranapada, po čemu smo mi inače prepoznatljivi, to igramo dosta dobro. To večeras nismo odradili kako treba, nismo pogodili koliko bi trebalo. Ali, ponavaljam, Kup je težak, gde se u jednoj utakmmici sve rešava. Sve se dobija i sve se gubi. Nismo se dobro prilagodili na utakmicu. Znali smo da će tako biti. Idemo dalje. Čestitam Kraljevu na odličnoj igri, ali i mojoj ekipi jer smo stvarno pokazali karakter i izgurali smo utakmicu do kraja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje