utorak, 21. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

U nedelju su ispisali klupsku istoriju

U nedelju poslepodne ispisano je novo poglavlje nemačkog fudbala. Naime, popularna Bundesliga po prvi put dobila je novog osvajača, a u pitanju je – Bajer Leverkuzen.

Popularni „Farmaceuti“ su tako pred svoj 120. rođendan (osnovani 1. jula 1904. godine), po prvi put u klupskoj istoriji uspeli da postanu šampioni svoje zemlje.

Oni su u 29. kolu pred krcatim tribinama svojih fanovima uspeli da ubedljivo savladaju Verder Bremen (5:0) i tako dođu do toliko želenje i isčekivane titule, nakon što su pet puta završavali šampionate kao drugoplasirani tim.

Pritom, Bajer Leverkuzen nema nijedan poraz, ukupno 43 uzastopna duela bez neuspeha u svim takmičenjima, te su se izjednačili sa Juventusom iz sezone 2011/2012.

Sastav Ćavija Alonsa ima veoma dobre šanse da osvoji još dva trofeja, jer im predstoji finale nacionalnog Kupa „DFB Pokal“, dok su u 1/4-finala Lige Evrope u prvom susretu savladali Vest Hem Junajted (2:0), te su veoma blizu plasmanu u polufinale.

Samim tim, Bajer Leverkuzen ima dosta motiva i do kraja sezone, a ukoliko bi osvojio i druga dva spomenuta takmičenja i to da urade bez ijednog poraza, to bi zaista bila antologijska sezona koja bi sasvim izvesno ušla u anale svetskog sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje