sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

U svom sastavu imaće polivaletnog fudbalera

Engleski klub – Arsenal na svom oficijalnom sajtu predstavio je svoje novo pojačanje u vidu ukrajinskog reprezentativca – Oleksandra Zinčenka.

Zinčenko oma 25 godina, primarno igra na mestu levog beka, ali može da odigrao i kao centralni vezista, a ponekada i kao levo krilo. Londonski klub je za njegov transfer izdvojio 35 miliona eura fiksno (potencijalnih 3 miliona kroz bonuse) koliko na ime obeštećenja pripada, Mančester Sitija. Ukrajinac se svojim novim poslodavcima obavezao na „vernost“ do leta 2026. godine.

 

„Veoma smo srećni što nam se Aleks pridružio. On je igrač kojeg lično poznajem jako dobro i nastavio sam da ga pratim nakon mog vremena u Mančester Sitiju. Aleks je igrač visokog kvaliteta koji će nam dati opcije i svestranost. Ne radi se samo o pozicijama na kojima može da igra, već i o svestranosti koju će nam dati u napadu i odbrani. Aleks je osoba sa velikim ljudskim kvalitetima i karakterom i oduševljen sam što su svi uložili veliki napor da Aleksa dovedu u klub“, rekao je trener ekipe – Mikael Arteta.

„Veoma mi je drago što vidim kako radimo kao tim ovde u klubu. Rano smo sastavili plan i Oleksandar Zinčenko je bio glavni fokus na našoj listi. Drago nam je što imamo Aleksa sa nama, jer on ima atribute za koje sam siguran da će naš tim staviti na drugačiji nivo“, dodao je tehnički direktor – Edu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje