petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ukrajinska Premijer Liga promenila format takmičenja!

Ukrajinska Premijer Liga od sledeće sezone održavaće se u drugačijem formatu u odnosu na onaj iz prethodne sezone. Ovu vest objavio je fudbalski savez Ukrajine i organizacija tog takmičenja, a mi ćemo vam u kratkim crtama predstaviti sve novine.

Umesto dosadašnjih 16, u najelitnijem društvu takmičiće se samo 12 ekipa i to u dvokružnom sistemu tako da ćemo u reglarnom delu sezone imati priliku da vidimo ukupno 22 kola.

Nakon što se završe sva 22 kola tabela će se podeliti u dve grupe (plej-of i plej-aut), koje će sada sadržati po 6 ekipa, a u svakoj od te dve grupe odigraće se po još 2 kruga, tj. po 10 kola.

Po isteku te faze imaćemo priliku da vidimo koje će ekipe biti učesnici evropskih takmičenja, a ko će se od sledeće sezone takmičiti u drugoj ligi.

Što se tiče plej-of grupe, prvoplasirana ekipa izboriće  plasman u grupnu fazu Lige Šampiona, dok će drugoplasirani član do tog takmičenja morati preko kvalifikacija. Trećeplasirani ide u grupnu fazu Lige Evrope, dok će četvrtoplasirana i petoplasirana ekipa biti jedan od kvalifikanata za to takmičenje.

U “nepoželjnoj“ grupi ekipa sa samog dna tabele izboriće direktnu relegaciju u drugu ligu, dok će desetoplasirana i jedanaestoplasirana ekipa odigrati dodatan baraž sa drugoplasiranim i trećeplasiranim članom druge lige.

Nova sezona ukrajinske Premijer Lige na programu je od 19. jula 2017. do 27. maja 2018. godine. Zimska pauza trajaće od 9. decembra do 27. februara.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje