četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

US Open: Kirjos ponovo na Medvedeva, Nadal čeka Kecmanovića

Objavljen je žreb za predstojeći US Open, koji će biti oslabljen ne igranjem Novaka Đokovića i Aleksandera Zvereva, ali će i pored toga biti veoma jak turnir.

Prvi teniser sveta i aktuelni šampion US Opena Danil Medvedev u odbrani titule kreće protiv domaćeg tenisera Stefana Kozlova. Nakon toga sledi duel protiv boljeg iz duela Halis/Rinderkneč. Zanimljivo, u ovom delu žreba se ponovo nalazi Nik Kirjos koji je na Vimbldonu savladao ruskog tenisera. Projektovano četvrtfinale donosi Feliksa Ožea Alijasima, ili Pabla Karenja Bustu.

Donji deo žreba drži Španac Rafael Nadal. Bik sa Majorke svoju avanturu na US Openu započinje duelom protiv Rinkija Hiđikate koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora. U drugom kolu Nadal bi mogao da igra protiv boljeg iz duela Fonjini/Karacev, a treće kolo bi potencjialno mogao biti protiv Miomira Kecmanovića ukoliko srpski teniser pre toga savlada prvo Tiena Lernera, a nakon toga Tara Danijela, ili Rišara Gaskea.

Pored Kecmanovića u glavnom žrebu US Opena nalaze se još Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović. Nijedan od pomenute dvojice nije imao sreće na žrebu. Krajinović na startu igra protiv nezgodnog Australijanca Aleksa De Minora, Đere protiv Andreja Rubljova, a Lajović protiv Džensona Bruksbija.

US Open startuje 29. avgusta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje