petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Uspeh karijere, Petrović u polufinalu turnira na Sardiniji

Srpski teniser Danilo Petrović igra najbolji tenis u karijeri. Petrović je na svom prvom ATP turniru u Sardiniji uspeo da se plasira u polufinale, nakon što je pobedio Argentinca Federika Delbonisa. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6 (7:3) 6:1.

Sjajna igra i pre svega hrabra igra Danila Petrovića. Od samog starta je uspeo da nametne svoj ritam i da diktira tempo tokom većeg dela meča. U prvom setu je viđena velika borba. Sredinom seta teniseri su podelili po brejk, a prvi set je otišao u taj brejk u kojem je Petrović bio bolji sa 7:3.

Kraj prvog seta i početak drugog su bile prekretnice meča. Na startu drugog seta Delbonis je izvršio veliki pritisak na servis gem Petrovića, ali je srpski teniser uspeo da odbije nalet protivnika. Hrabri udarci u pravim trenucima, posebno drop šotovi sa forhend strane za koje Delbonis nije imao rešenja doveli su do toga da Petrović prvi stigne do brejka i u drugom setu. Nakon toga igra Delbonisa je totalno pala, a Petrović je to iskoristio i sa još jednim brejkom priveo meč kraju.

Plasman u polufinale nekog ATP turnira je najveći uspeh za Petrovića. U njemu će igrati protiv Italijana Marka Ćekinata, dok drugi polufinalni par čine još jedna srpsko/italijanski duel Laslo Đere/Lorenco Museti.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje