utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Uspešan početak u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

U sredu su počele kvalifikacije za Ligu šampiona, a jedini predstavnik Srbije u ovom takmičenju, Radnički iz Kragujevca, startovao je pobedom protiv Sinteza iz Kazanja rezultatom 16:14 (1:3, 3:5, 7:2, 5:4). Radnički je u grupi B1, čije utakmice se igraju u Budimpešti, a pored Kragujevčana, u istoj grupi pobedu je upisao domaći OSC, koji je bio bolji od francuskog Turkoana sa 12:9. U grupi A1 u Sirakuzi Ortiđa je savladala Steauu 9:3, dok je Jadran iz Splita savladao Primorac 16:11. Sutra se igraju mečevi i u grupama A2, odnosno B2.

Iskusni tim iz Rusije je odlično počeo meč, nametnuo je svoj ritam igre što je rezultiralo vođstvom od 5:1 posle 10 minuta igre. Tu razliku Sintez je održavao do kraja prvog poluvremena, na koje je otišao sa 8:4. Međutim, Radnički je bolje zaigrao u nastavku i strpljivom igrom je topio prednost rivala. Najpre je Nemanja Stanojević smanjio na 8:6, uzvratio je Igor Bičkov, da bi sredinom četvrtine mrežu ruskog tima tresli i Strahinja Rašović, Aleksa Ukropina i Nebojša Toholj, za izjednačenje – 9:9. Potpuni preokret doneo je Nikita Krug, da bi posle novog izjednačenja još jedan gol postigao Toholj, za prednost od 11:10 pred početak poslednjeg perioda.

Radnički je nastavio sa odličnom igrom i preko Ukropine, Stanojevića i Rašovića je stigao do 15:10. Pri rezultatu 16:11, tri i po minuta pre kraja, sve je bilo gotovo, a Rusi su do kraja samo ublažili poraz.

Najefikasniji su bili Stanojević i Rašović, sa po četiri gola. Toholj je dodao tri, Ukropina dva, a po jednom su se u strelce upisali Krug, Nikola Lukić i Marko Radulović. Na drugoj strani, četvorostruki strelci su bili Igor Bičkov i Adel Latipov.

Vaterpolo Liga šampiona – Kvalifikacije

Grupa A1 (Sirakuza)

Ortiđa – Steaua 9:3
Jadran Split – Primorac 16:11

Grupa B1 (Budimpešta)

OSC – Turkoa 12:9
Radnički – Sintez 16:12

Radnički – Sintez 16:14 (1:3, 3:5, 7:2, 5:4)

Radnički: Dobožanov, Rašović 4, Stanojević 4, Janković, Toholj 3, Krug 1, Ukropina 2, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Radulović 1, Todorovski.

Sintez: Kostrov, Zinurov 1, Šučkov, Odintsov, Pronin, Dereviankin 1, Bičkov 4, Andrjukov 2, Latipov 4, Rižov 2, Lisunov, Šepelev, Čirkov.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje