nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Vajt je „Tobdžija“!

Engleski premierligaš – Arsenal danas je i zvanično potvrdio dolazak „novopečenog“ reprezentativca „Gordog Albiona“Bena Vajta.

23-godišnji centralni bek dolazi u redove londonskog kluba u transferu vrednom 58.500.000 eura iz ekipe, Brajtona. Talentovani defaznivac je sa upravom „Tobdžija“ potpisao ugovor do leta 2026. godine.

 

„Ben je bio naš primarni cilj ovog leta i veoma smo srećni zbog realizacije njegovog transfera. On je napredovao u dva veoma dobra kluba – Brajtonu i Lidsu tokom poslednjih sezona. Ben je sjajan defanzivac koji ima i odličnu tehniku, te se uklapa u našu filozofiju igre. Pritom, još uvek je veoma mlad i ima mnogo prostora za napredak. Očekujemo da Ben bude stub ekipe na dugoročnom planu“, kazao je trener tima, Mikael Arteta.

Vajt je ponikao u Sautemptonovoj akademiji, ali je sa 17 godina stigao u Brajton. Za prvi tim „Galebova“ odigrao je 41. utakmicu, dok je nastupao na pozajmicama u Njuportu, Piterborou, Lids Junajtedu u kojem je svojim igrama skrenuo pažnju javnosti.

Pojedine utakmice igrao je na poziciji zadnjeg veznog igrača, te je veoma dobar u iznošenju lopte iz svoje polovine, ima dobar dugačak pas, poseduje i brzinu, te bi trebao da predstavlja zaista veliko pojačanje za odbranu Arsenala koja godinama unazad nije na zavidnom nivou.

Vajt je treće pojačanje ovog leta za londonski klub, nakon dolazaka – Nuna Taveresa iz Benfike i Alberta Sambi Lokonge iz Anderlehta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje