subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Van Ujtvank najbolja u Kazahstanu

Belgijska teniserka Alison Van Ujtvank pobednica je WTA turnira u Nur Sultanu. Van Ujtvank je u finalu savladala domaću teniserku Juliju Putnicevu rezultatom 2:1, po setovima 1:6 6:4 6:3.

Jako teško finale sa mnogo nervoze na obe strane, i na kraju u takvim okolnostima bolje se snašla Van Ujtvank.

Nije sve krenulo dobro po Belgijanku, jer je u prvom setu nadigrana na svim nivoima. Slabo se kretala, slabo servirala, a sa druge strane Putinceva je igrala kao u transu. Sa tri lagana brejka Putinceva je došla do sigurnih 6:1.

Bez obzira na lak prvi set meč nije bio gotov. Van Ujtvank na najbolji način otvara drugi set, brejkom. U tom trenutku počeli su da se pojavljuju određeni znaci nervoze kod Putinceve. Bilo je mnogo nervoze, mnogo brejkova, a kao pobednica drugog seta izlazi Van Ujtvank koja je napravila tri, a pretrpela dva brejka što je naravno bilo dovoljno za izjednačenje.

U trećem set u ranoj fazi viđena je razmena brejkova. Putinceva napada, ali Van Ujtvank momentalno odgovara, i tu se sve preokrenulo. Putinceva je bila previše nervozna, što je Van Ujtvank iskoristila i sa dva brejka privela meč kraju.

Titula u Nur Sultanu je peta u karijeri za Alison Van Ujtvank.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje