petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vardar – FC Kopenhagen (Kvalifikacije za Ligu šampiona) – najava!

KVALIFIKACIJE za LIGU ŠAMPIONA 3.kolo

VARDAR (MAKEDONIJA) – FC KOPENHAGEN (DANSKA)

STADION:Filip II Makedonski Arena (32.580) POČETAK MEČA: 20:00

SUDIJA: Daniel Sibert (Nemačka)

Vardar je tim koji je napravio možda i najveće iznenađenje u 2.kolu kvalifikacija izbacivši Malme, prvaka Švedske, ukupnim rezultatom 4:2 (nerešeno na gostovanju 1:1, pobeda na neutralnom terenu u Makedoniji 3:1). Hrabra, požrtvovana i borbena igra donela je prvaku Makedonije neočekivani uspeh i sudar sa još kvalitetnijim rivalom u trećoj rundi. Sastav Vardara koja je osvojio prvenstvo sa čak 13 bodova više od Škendije,nepromenjen je i možda u tome i treba tražiti razloge za ovaj rezultat, na golu je Filip Gačevski koji je veoma dobro branio u mečevima sa Malmeom, mora da bude oprezan na ovom meču jer ga u slučaju dobijanja žutog kartona čeka pauza od jednog meča. Defanzivnu liniju čine bekovi Jermen, Hambardzumyan, koji je trenutno možda i najslabija karika u odbrani jer je skoro izašao iz povrede, dok će sa druge strane biti mladi reprezentativac Demiri, koji je klasičan defanzivni bek. Štoperi su iskusni Boban Grnčarov koji je i kapiten tima, zajedno sa Ukrajncem, Novakom. Defanzivni vezni su i najjača snaga ovog tima, to su Stefan Spirovski (29/4) koji odlično funkcioniše u tandemu sa kapitenom mlade reprezentacije Makedonije, Bobanom Nikolovim (34/7) koji ima nešto ofanzivniju ulogu u timu. Bočno su Jermen, Berseghyan, koji će morati mnogo bolje nego u mečevima sa Malemeom, sa druge strane je Dejan Blaževski, možda i najslabija karika u ofanzivnom redu tima. Na poziciji iza napadača igra jako važan igrač za ekipu Brazilac, Juan Felipe (33/9 – drugi strelac tima), dok će u napadu igrati još jedan Brazilac, Jonathan Bareto Baloteli (29/11 – najbolji strelac tima prošle sezone), igrač koji će moći da parira snagom odbrani Danaca.

Gde Vardar može da traži svoju šansu: Pre svega u činjenici da su gostima povređeni svi standardni desni bekovi pa će trener Kopenhagena morati da traži neko iznuđeno rešenje. Uz to klima u Makedoniji je dosta različita u odnosu na Dansu, pa će toplo i sparno vreme mnogo više pogodovati domaćem timu, koji ukoliko ponovi zalaganje i borbenost, može na svom prepunom stadionu da se nada nečemu.

Goce Sedloski, trener Vardara je o meču rekao: ,,FC Kopenhagen je jako kvalitetan protivnik, svake godine učensnik grupne faze nekog takmičenja,a ovo će biti tek prvih 90 minuta protiv takvog rivala. Očekujem da momci odigraju bolje nego protiv Malema, ali da zadrže takav pristup utakmici. Vidim da su svi motivisani, spremni da se bore i daju sve od sebe za dobar rezultat.“


FC Kopenhagen je osvojio titulu prvaka Danske, sa čak 22 boda prednosti nad Brondbijem, a novu sezonu započeli su sa remijem i pobedom, dok su u Evropi već odigrali meč protiv slovačke Žiline koju su izbacili ukupnim rezultatom 4:3 (slavili su na gostvanju 3:1, dok su na domećem terenu poraženi 1:2). Stil igre Kopenhagena ove sezone je dosta otvoren i sa puno golova kako u mreži protivnika tako i u njihovoj mreži, a razlog može da leži u činjenici da je odbrana tima dosta promenja, a određeni defanzivci su i provređeni pa trener ovog tima mora da kombinuje i rotira ekipu. Defanzivci koji su napustili tim su štoperi Zanka (51/2/1 – drugi najstandardniji igrač) i Joresa Okore (8/0/0), dok su desni bekovi Tomas Hegli (14/0/6) i Petera Ankersena (49/5/13 – drugi asistent) povređeni i neće moći da pomognu timu. Nova imena u odbrani su Boislen koji će morati prinudno da igra desnog beka iako je levi, dok je na štoperskom mestu novi igrač Čeh, Luftner koji je prošle sezone imao epizodnu ulogu u šampionu Češke, ekipi Slavije Prag. Vezni red je gotovo nepromenjen i čine ga iskusni danski reprezentativac Kvist, zatim Kusk, Slovneac Verbič i Slovak, Greguš, dok je u kombinaciji i novi reprezentativac Srbije, Uroš Matić. Otišao je samo desnokrilni napadač Rasmusa Falka Jensena (38/9/8 – četvrti asistent) . Napad tima oslabljen je odlaskom prvog strelac i drugog strelca lige Andreas Kornelius (49/21/9 – treći asistent). Ali je i tu konkurencija i više nego odlična, a čine je oporavljeni Paragvajac Santander (26/7), Andrija Pavlović (od početka nove sezone postigao 4 gola na 4 meča), kao i pojačanje, Kipranin, Sotirou (koji je postigao 2 gola na 4 meča.)

Gde FC Kopenhagen može da traži svoju šansu: Šansa Kopenhagena je pre svega na poziciji levog veznog igrača gde će nastupati Slovenac Verbič, koji bi u direktno duelu moga da napravi dosta problema Jermenu,Hambardzumyan-u  koji često ume da se zaboravi i ostane u ofanzivi svog tima. Važne duele na sredini terena imaće Kvist i igrač koji sa njim bude igrao u paru protiv Spirovskog i Nikolova, dok napadači Kopenhagena svakako mogu napraviti puno problema odbrani Vardara.

Izjava trenera FC Kopenhagena: ,,Očekuje nas neizvestan duel i kada to  kažem mislim na oba meča. Vreme će biti teško za igru jer je jako toplo, ali kako će biti nama tako će biti i protivniku. Znamo vrline i mane Vardara. Felipe  je odličan igrač, dok je Balotelili jako agresivan i jak u napadu. Kapiten Vardara drži organizaciju igre u svojim nogama i glavni je igrač na sredini terana.“


PROGNOZA MEČA: Očekuje nas duel gde će Kopenhagen već nakon prvog meča pokušati da dođe do prednosti pred revanš, oni su tim koji ne ume da igra zatvoreno i kalkulantski, a i ime kluba i uloga favorita stvaraju im obavezu da odigraju dobro u napadu. Sa druge strane Vardar svoju šansu u ovom dvomeču vidi u tome što će igrati na svom stadionu pred svojom publikom, tako da će probati da naprave povoljan rezultat i sa jednim ili dva gola odu na revnaš u Dansku.

PREDLOZI: GG (oba tima daju gol) kvota 1,95

X2&2+ (nerešeno ili pobeda Kopenhagena uz najmanje dva gola na meču) kvota 1,50

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje