četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Partizan – Olimpijakos (Kvalifikacije za Ligu šampiona) – najava meča!

KVALIFIKACIJE za LIGU ŠAMPIONA 3.kolo

PARTIZAN (SRBIJA) – OLIMPIJAKOS (GRČKA)

STADION:Partizan (32.710) POČETAK MEČA: 20:45

SUDIJA: Davide Masa (Italija)

Partizan na svom stadionu dočekuje jednog od najtežih protivnika koje je mogao da dobije na žrebu, prvaka Grčke – Olimpijakos. U drugom kolu kvalifikacija Partizan je slavio protiv crnogorske Budućnosti ukupnim rezultatom 2:0 (2:0 na domaćem terenu i 0:0 na gostovanju) i tako napravio dobru uvertiru za novi meč protiv mnogo jačeg protivnika. U međuvremenu je počelo i novo prvenstvo Srbije, a u prvom kolu Partizan je savladao Mačvu 6:1, bez možda i najboljeg igrača, Brazilca Leonarda koji nije bio u kombinaciji za meč, ali po najnovijim informacijama on će biti u protokolu za meč protiv Olimpijakosa. U Partizanu su svi igrači na raspolaganju šefu stručnog štaba Miroslavu Đukiću, koji će prilikom sastavljanja tima imati nekoliko dilema, na golu će stajati Kljajić, odbrana će biti sastavljena od standardne četvorke Miletić, Ostojić, Ćirković, Vulićević, najveća dilema biće da li će početi Kosović ili Jevtović, dok će drugog veznog igrača igrati Everton Luiz, napadačku trojku iza najisturnijeg Đurđevića će najverovatnije činiti Leonardo, Janković, dok za treće mesto konkurišu ravnopravno Mihajlović, Đuričković i odličan protiv Mačve, Danilo Pantić.

Izjava Miroslava Đukića pred meč: ,,Neću da pričam o sastavu, svi su u opciji. Odigrali su odlično Tavamba i Đuka protiv Mačve. Leonardo se izvnio saigračima i biće u kombinaciji za meč. Odgovara nam svaka pobeda ili remi 0:0.Očekuje nas težak meč protiv velikog rivala i stalnog učesnika grupne faze Lige šampiona, ali verujemo u naše sposobnosti. Pokušaćemo sve da izborimo plasman u sledeće kolo. Svesni smo da nas protiv Olimpijakosa očekuje teži susret nego što je bio sa Mačvom, jer je reč o čvrstoj ekipi, ali i mi smo dobri. Grke ćemo tretirati kakvi i jesu – veliki tim. Uz opasku da to što su oni ozbiljni ne znači da ih već ovde nećemo napasti. Hoćemo da se mi pitamo, da budemo Partizan“

Šta bi Partizan mogao da iskoristi protiv Olimpijakosa: Neuigranost tima i nov trener Besnik Hasi predstavljaće najveću prednost Partizana, iz tima koji je završio prvenstvo Grčke bilo je odlazaka igrača, pojačanja koja su stigla planirana su u velikoj meri za startnu postavu tako da će to biti potpuno nov tim. Od pojačanja, Olimpijakos je ovog leta doveo: defanzivce Leonarda Coutrisa (levi bek iz Pas Janjine), Jagoša Vukovića (štopera iz Konijaspora), Spiros Risvanisa (štopera iz Panioniosa) dok najnovije pojačanje u defanzivi Hrvoje Milić (levi bek Fiorentina) nema pravo nastupa. Vezni red pojačan je sa defanzivnim veznim igračem Legije, Vadis Ođiđi Ofoeom, kao i Manolis Siopisom (Panionios) i Panjotis Tachidisom (centralni vezni igrač iz Torina), i desnokrilnim napdačem Granade, Gonzaleskom-Kanselom, dok je u napada doveden samo Nigerijac Emanuel Emenike (iz Fenerbačkea). Nekoliko igrača vratilo se sa pozajmica iz drugih klubova i konkurisaće za sastav poput štopera Pape Abou Sisea( igrao u Ajačiju), zadnjeg veznog igrača Zdjelara (igrao za Majorku) denoskrilnog igrača Parda (igrao za Nant) i napadača El Fardo Ben-a (igrao za Panionios). Još jedna važna napomena odnosi se i na to da su dvojica igrača koji su imali velikih zasluga za rezultate u prvom delu sezone, kada je Olimpijakos i napravio bodovnu razliku dovoljnu za titulu, napustila klub, a to su vezni igrač Luka Milivojević(17/6/1) koji je otišao u Kristal Palas i prvi strelac tima, napadač Brown Ideye (20/13/2) koji je otišao u kineski Tijanjin.

Mogući sasatav Partizana 2017!

Olimpijakos je posle odlične prve polu sezone, kada je i napravio veliku bodovnu razliku dosta pao sa igrom i rezultatima u drugom delu sezonu naročito protiv najvećih konkurenata, na kraju su imali skor 21-4-5 i gol razliku 57:16. Uprava kluba nije bila zadovolja ni izdanjima tima ni rezultatima u sezoni 2016/17, naročito ispadanjem u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od ekipe iz Izreal, Hapoel Ber Ševe(0:0 na domaćem terenu i poraz na gostovanju 0:1),pa su rešili da najpre dovedu novog trenera, stigao je Albanac rodom iz Južne Srbije(Pokrajna Kosovo) Besnik Hasi, a zatim je i tim gotovo kompletno renoviran dolasko i odlaskom velikog broja igrača. Od igrača koji su dali doprinos osvajanju titule, u Beogradu neće biti: golaman Leali-a (13/0 koji se vratio u svoj klub Juventus), defanzivaca Botie(20/2/1- štoper), De la Bela(20/2/5 – levi bek) koji nisu na spisku putnika iz nepoznatih razloga, Bruno Vianne (odbrana 17/1) i Manuel da Costa (odbrana 17/2) koji su napustili klub, vezni red slabiji je za Kambijasa (14/0 defanzivni vezni igrač), Maniatisa (11/0/1), Domingeza (11/3) koji su svi napustili klub, dok su Portugalac, Andre Martins (24/1/1-centralni vezni) i Elyounoussi (23/4/1, levokrilni napadač) van spiska putnika iz nepozantog razloga. Otišao je i napadač Oskar Kardozo (22/3). Od igrača iz prošle sezone koji su imali značajniju minutažu Hasi računa na golmana Kapina (18/0), mladog 18-godišnjeg štopera Retsasa (18/0) i desnog bek iz Portugala –Diogo Fiugeresa (24/1/3), u veznom redu tu je i dalje centralni vezni Fortounis (26/6/2) jedan od najvažnijih igrača u timu, zatim Togoanac Romao (11/1/0), Marko Marin (14/4/2 krilni napadač poreklom iz Republike Srpske), a tu su i napadači, Iranac Ansarifard (9/2/0) i Brazilac, Seba (26/4/3).

Sastav Olimpijakosa koji stiže na megdan Partizanu!

Šta bi Olimpijakos mogao da iskoristi kod Partizana: Odbrana Partizana iako je u tri ovosezona meča primila samo 1 gol i to sa bele tačke, ne uliva preveliko povrenje, levi bek Miletić nije u formi iz prošle sezone, dok utakmice fale i štoperu Ćirkoviću i tu Olimpijakos može da ostvari svoju prednost. Sa druge strane, ne baš uigrana odbrana Olimpijakosa, koja je će igrati u dosta izmenjenom sastavu moraće da se potrudi da zaustavi napadače Partizana koji su pokazali da svakom protivniku mogu da stvore probleme. Bitna će biti i uloga dvojice veznih igrača Fortounisa i Ođiđ Ofoe, koji će voditi veliku borbu sa Evertonom koji im neće ostavljati puno prostora za igru.

REZULTATI na PRIPREMAMA: Olimpijakos je tokom priprema odigrao 6 utakmica, 2 su pobedili (austrijskog trećeligaša Vatens sa 2:0 i belgijski tim Mehelen sa 6:0) 3 meča odigrali su nerešeno (Ludogorec 1:1, Lokeren 0:0 i Asteras 1:1) , poraz su doživeli od ekipe Panioniosa 2:1.

Izjava trenera Olimpijakosa, Besnika Hasija: ,, Svaki igrač koji je doputovao sa timom, spreman je da igra u ovom meču. Imamo neke povređene igrače koji nisu doputaovali sa timom. Nemojte da očujete mnogo lep meč, jer je ovde cilj rezultat.“

Mogući sastav Olimpijakosa!

 


PROGNOZA MEČA: Iako je Olimpijakos tim koji godinama igra u elitnom takmičenju sa najvećim ekipama, puno promena u timu iziskuju određeno vreme da bi tim izgledao onako kako uprava i navijači ovog kluba žele. Sa druge strane Partizan je posle dugog niza godina uspeo da sačuva gotovo ceo tim na okupu i ulazi u ovaj meč sa puno motivacije i želje da se dokazuje na velikoj sceni. Očekujemo da oba tim u prvom delu utakmice ispituju kvalitet i snagu rivala protivnika i da ako uopše i bude golova njih vidimo tek tokom drugog dela igre.

Kvota na igru X na poluvremenu ili kraju meča je 1,60, a to je i igra koju mi predlažemo za ovaj meč!


Svi predlozi zasnovani su isključivo na mišljenju urednika sajta. Predlozi nisu sigurni i igrate ih na sopstvenu odgovornost.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje