četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vaterpolistkinje Vojvodine povele u finalu protiv Zvezde

U prvom meču finalne serije plej-ofa Prvenstva Srbije za vaterpolistkinje, Vojvodina je u Novom Sadu pobedila Crvenu zvezdu 14:10 (3:1, 5:2, 3:4, 3:3). U reprizi prošlosezonskog finala, Novosađanke su veliku prednost stekle u prvom poluvremenu i u nastavku su uspele da je sačuvaju, pa će za dve nedelje u Beogradu imati priliku da eventualnom pobedom odbrane šampionsku titulu.

Dan ranije odigrana je i prva utakmica za treće mesto, a Partizan je na Banjici očekivano ubedljivo pobedio Taš 2000 rezultatom 16:5, uz čak sedam golova veoma raspoložene Kristine Miladinović.

Posle tri minuta igre bilo je 1:1, da bi potom Vojvodina nanizala tri gola i stekla prvu ubedljiviju prednost (4:1). Nalet je na kratko prekinula Hristina Ilić, da bi potom domaće igračice postigle još četiri gola u nizu i povele sa veoma ubedljivih 8:2.

Na kraju druge i početkom treće četvrtine crveno-bele su prišle na 8:4, ali je Vojvodina bez većih problema održavala četiri do pet golova razlike. Šest i po minuta pre kraja bilo je 12:7, da bi zatim Beograđanke sa tri gola smanjile na 12:10 i tako su unele neizvesnost. Međutim, sve dileme otklonila je Ruskinja Milana Kamzaeva, koja je sa dva gola u završnici osigurala pobedu, a upravo je ona bila najefikasnija sa šest golova, dok se kod Zvezde istakla Ana Mamoglu sa tri.

Kristina Miladinovic Partizan 2021
(Foto: Slobodan Sandić, SportNet)

U borbi za treće mesto nije bilo neizvesnosti, pošto je Partizan već u prvom periodu poveo 7:1 i tako je najavio ubedljiv trijumf. Kristina Miladinović je pokrenula crno-bele, koje su na poluvremenu imale vođstvo 0d 10:1 i u nastavku su rutinski održavale razliku protiv mlade ekipe Taša 2000. Pored Miladinović, u timu crno-belih se istakla i Ana Milićević sa tri pogotka, dok je

Plej-of Prvenstva Srbije za vaterpolistkinje

Finale

Vojvodina – Crvena zvezda 14:10 (3:1, 5:2, 3:4, 3:3)

Vojvodina: Travar, Švec 1, Avdić 2, Banjac, Pantović, Pavlin, Spasojević, Popov, Amilaeva 3, Damnjanović, Kamzaeva 6, Moćan, Orašanin, Kozmo. Trener: Slađana Drezgić.

Crvena zvezda: Lazić, Pejčić 1, Teodorović, I. Lujić 1, Mamoglu 3, Milovanović, Lukić, Diaz Mesa 2, Ilić 2, Gašić 1, Zelić, Dimitrijević, Todorovski. Trener: Ivan Filipić.

Za treće mesto

Partizan – Taš 2000 16:5 (7:1, 3:0, 3:2, 3:2)

PARTIZAN: Karličić, Ignjić 1, K. Trmčić, A. Milićević 3, A. Trmčić 1, Rudić 1, Gluščević 1, Milićević, Markov, Miladinović 7, Andrejić 1, Nastić. Trener: Hodžić.

TAŠ 2000: M. Milenković, Bogosavljević 2, Stevanović, Ševo, Todorović, Lazović, Radonjić 2, Janković, Koreni, N. Milenković 1,Popović, Petronijević, Jelenić. Trener: Ćorovič


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje