petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Večeras novi tursko-grčki ,,rat“

Danas se od 21:05 u okviru 1/8 finala Lige Evrope sastaju grčki šampion Olympiakos i šampion Turske, Bešiktaš.

Olympiakos je u prethodnoj fazi takmičenja elimnisao još jednog turskog predstavnika, ekipu Osmanlispora, ali tek u revanš meču u Turskoj, gde je Olympiakos slavio rezultatom 0:3, u prvom meču u Pireju, bilo je 0:0. Generalno veliki problem Olympiakos ima ove godine na domaćem terenu u okviru evropskih takmičenja, zajedno sa grupnom fazom i kvalifikacijama oni su najpre  u zadnjem kolu kvalifikacija izgubili od portugalske Arauke 0:1, u regularnom delu, da bi ih savladali posle produžetaka. U grupi od tri meča na domaćem terenu, pobeđena je samo Astana 4:1, sa ekipom Young Boys bilo je 1:1, a izgubili su od Apoela sa 0:1. U prvom meču 1/16 finala odigrali su 0:0 protiv Osmanlispora. Olympiakos nije u sjajnoj seriji rezultata, za vikend su poraženi u velikom derbiju od Paoka rezultatom 2:0, pre toga još dva poraza u prvenstvu od Panioniosa 0:1 i od AEK-a 0:1. Pokazalo se da su prodaja najboljeg strelca Brown Ideyea i Luke Milivojevića bez dovođenja adekvatnih zamena nepremostiv problem za ovaj tim. Za današnji meč trener neće moći da računa na: Kapino (12/0 g), Bruno Vianna (17/1 o), Dominguez (4/1 s), Seba (22/4 n). Novina je ta da je uprava Olympiakosa smenila trenera Paola Benta neposredno pred ovaj meč, tako da će ekipu predvoditi trener mlađih kategorija Vasilis Vouzas, koji je u najavi meča rekao: ,, Ovo je odlična prilika da dokažem moje sposobnosti, potrebno je da rasteretimo igrače da bi pružili svoj maksimum. Ono što ću pokušati da to je da tim koristi šanse koje stvaramo, i da se posebno fokusiramo da ne primamo golove u ranoj fazi meča, što nam se pre dešavalo. Bešiktaš je ekipa koja voli da drži posed lopte. Imaju nekoliko veoma talentovanih igrača, ali smo indentifikovali neke njihove slabosti i pokušaćemo da ih iskoristimo, tako što ćemo glavni pritisak napraviti upravo tu gde su najranjiviji“.

Novi trener Vouzas!

Bešiktaš sa druge strane dolazi na meč u mnogo boljem rapoloženju, imaju pet vezanih pobeda u svim takmičenja, u prethodnoj fazi slavili su protiv Hapoel Beer Sheve u oba meča 3:1 i 2:1, uz to u međuvremenu su pobedili i u velikom derbiju protiv Galatasaraya sa 0:1. Bešiktaš se takmičio u Ligi šampiona i ispao je samo sa bodom manje od Benfike, na gostovanjima je slavio protiv Napolija 2:3, nerešeno protiv Benfika 1:1, dok su od Dinamo Kijeva deklasirani 6:0, ali su veći deo meča igrali bez dva igrača zbog crvenog kartona. Za današnji meč trener gostiju neće moći da računa na: Demba Ba (0/0 n) dok su svi ostali spremini, a par igrača ima manje povrede zbog kojih neće najverovatnije odsustvovati.

Međusobno su se ova dva kluba sastajala dva puta, i to u prijateljskim mečevima 2015-te i 2016-te, oba su završena pobedama domaćih ekipa (2:1 za Olympiakos i 1:0 za Bešiktaš)

Očekuje se neizvestan meč i reakcija igrača domaćih na promenu trenera, iako će mu biti jako teško da reši problem neefikasnosti svojih napadača, Bešiktaš će u meč ući sa samopouzdanjem koje je stekao u prethodnim mečevima, zbog taktiziranja i rivalstva grčkih i turskih klubu, kao i izjednačene snage obe ekipe, naš predlog je igra na malo golova 0-2 koja se plaća kvotom 1,60.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje