ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Susret dva rivala čija je forma fenomenalna!

Lion i Roma sastaće se večeras od 21:05 u standardnom terminu Lige Evrope, a možda bi baš ova utakmica mogla da bude najzanimljivija iz razloga što će se na terenu sastati dve ekipe koje su trenutno u fantastičnoj formi. Lion je slavio na 5 od poslednjih 7 utakmica, gde je na preostale dve utakmice svega jednom bio poražen. Sa druge strane, ako ne računamo poslednje dve utakmice Rome, italijani su slavili na 11 od poslednjih 13 utakmica. Poslednja dva susreta koja nismo računali nisu bili na niovu na kom umeju da oigraju, te su u kupu izgubili od Lacija rezultatom 2:0, a Napoli ih je savladao rezultatom 2:1.

Lion je do osmine finala došao preko dvomeča sa Alkmarom, gde su ukupnim rezultatom 11:2 uspeli da bez ikakvih problema prođu u sledeću fazu takmičenja. Sa druge strane, Roma je protiv Viljareala već u prvom meču obezbedila prolaz pobedom od 4:0 u Španiji, da bi pred svojim navijačima izgubila minimalnim rezultatom, i prošla dalje.

Što se tiče grupne faze takmičenja, Lion je kao trećeplasirana ekipa u Ligi šampiona prebačen u Ligu Evrope, a pored Juventusa, Sevilja i Dinama iz Zagreba osvojili su 8 bodova za 6 utakmica.

Roma je grupnu fazu Lige Evrope završila kao prvoplasirana ekipa bez poraza, a pored Astre, Plzenja i Austrije Beč imali su 12 bodova iz 6 utakmica.

Međusobni rezultati

Istorija međusobnih rezultata nije naročito velika, jer su se ove dve ekipe sastale 2007. godine u okviru Lige šampiona, te na prvom meču nismo videli golove, dok smo na drugom, kad je Lion bio domaćin, videli pobedu Rome u gostima, a strelci su bili Toti i Mancini.

Izostanci

Za Lion neće igrati Rybus (16/0), N’Koulou (7/0), Depay (8/3), dok za Romu neće nastupati Rudiger (16/0), Florenzi (9/0) i Grenier (1/0).

Lion je trenutno četvrtoplasiran u šampionatu Francuske, imaju utakmicu manje od prve tri ekipe, ali eventualnim trijumfom i dalje bi se nalazili na četvrtoj poziciji, jer uz utakmicu zaostatka imaju 15 utakmica manje od trećeplasirane Nice. Roma se nalazi u nešto boljoj poziciji, trenutno je drugoplasirana uz 8 bodova manje od Juventusa, ali i uz dva boda više od trećeplasiranog Napolija.

Poslednje utakmice Liona su bile vrlo efikasne, a najbolje nam o tome svedoči statistika.

03.03.17 L1 Bordeaux Lyon 1 : 1  N
26.02.17 L1 Lyon Metz 5 : 0  P
23.02.17 EL Lyon Alkmaar 7 : 1  P
19.02.17 L1 Lyon Dijon 4 : 2  P
16.02.17 EL Alkmaar Lyon 1 : 4  P
11.02.17 L1 Guingamp Lyon 2 : 1  I
08.02.17 L1 Lyon Nancy 4 : 0  P


Predlog za klađenje

Vrlo je teško tipovati bilo šta na ovakvim susretima gde se sastaju dve ekipe koje se nalaze u fantastičnoj formi, kada je ulog prilično velik i svaka greška može skupo da košta. Iz tog razloga, apsolutno sve karte su otvorene na ovom susretu, ali pošto na utakmicama Liona u poslednje vreme „pada“ dosta golova, pritom se večeras igra u Francuskoj, moguće je da i večeras golova neće manjkati. Sigurno je da će Roma pokušati da dođe do pogotka kako bi imali veliku prednost u revanšu, ali takođe je sigurno da nakon deklasiranja Alkmara, francuska ekipa neće imati mnogo milosti prema gostima iz Italije. Stoga, očekujemo jedan otvoren meč pun prilika, i da na za 90 minuta igre vidimo makar 3 pogotka.

Šta vi tipujete na utakmici između ova dva rivala?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

2 Komentari

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje