petak, 10. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Veliki derbi u Holandiji – De Topper!

U okviru 15. prvenstvenog kola Prve lige Holandije „Eredivisie“ odigraće se veliki derbi susret između timova, Ajax i PSV poznat pod imenom, „De Topper“.

Ova dva rivala su se do sada ukupno sastajala 131. put, i jedni i drugi su ostvarili po 53. pobede, dok su 25 duela okončana bez pobednika.

AJAX se uoči ovog kola nalazi na trećoj poziciji na tabeli (koja direktno vodi u grupnu fazu Lige Evrope) sa do sada 29 osvojenih bodova, uz pozitivnu gol razliku +29. „Kopljanici“ trenutno imaju najefikaniji napad u celoj ligi sa 43 postignuta pogotka, što u proseku daje fantastičnih 3.07 golova po meču. Na svom terenu, „Amsterdam Arena“ odigrali su ove sezone šest ligaških utakmica, na kojima su ostvarili četiri trijumfa uz dva neočekivana poraza (od Utrehta i Vitesea). Za domaćine na ovom meču neće nastupiti: V.Cerny, N.Viergever, D.Sinkgraven, A.Younes, L.Orejuela.

PSV je lider holandskog prvenstva, jer je nakon 14. odigranih kola osvojio sjajnih 39 bodova. „Filipsovci“ se nalaze u fantastičnoj formi, jer su ostvarili 10 vezanih pobeda u domaćem šampionatu. Kao i njihovi predstojeći rival, imaju izuzetno efikasan napad sa do sada 41. postignutim pogotkom, što ih čini drugom najefikasnijom ekipom u „Eredivisie“. Najbolji su gosti u celog ligi, sa skorom od šest trijumfa i jednog poraza uz pozitivnu gol razliku 23:9. Na ovoj utakmici biće oslabljeni neigranjem: L.Koopmans.

Predlog za tipovanje:

Iako, book-makeri ulogu favorita daju domaćem timu, znamo da je u derbi mečevima nezahvalno dati prednost nekoj od ekipa, verujemo da „Filipsovci“ (pogotovo sada, imajući u vidu fenomenalnu formu u kojoj se nalazi PSV) imaju itekako u „najmanju ruku“ podjednake šanse za pobedu na ovom duelu, a i velikog motiva jer bi pobedom protiv glavnog pretendenta za naslov prvaka, napravili veliki iskorak ka osvajanju titule nacionalnog prvaka Holandije. Smatramo da gosti neće izgubiti ovu utakmicu uz postignute golove sa obeju strana, jer se sastaju dva najefikasnija tima u ligi koji „gaje“ napadački stil fudbala.

„X2&GG“ – @2.80

Utakmica je na programu u nedelju na stadionu „Amsterdam Arena“ sa početkom od 16:45.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje