nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Veliki preokret Muhove, Iga u novom finalu Rolan Garosa

Poznate su učesnice ovogodišnjeg Rolan Garosa. U subotu će za veliku titulu igrati Čehinja Karolina Muhova i Poljakinja Iga Švjontek.

Prva je do plasmana u finale stigle Muhova koja je pobedila drugu teniserku sveta Arinu Sabalenku. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:6 (7:5) 6:7 (5:7) 7:5.

(2) Roland-Garros on Twitter: „Keeping us guessing until the very end 😮 After the tightest of battles, it’s @karomuchova7 who prevails against world No.2 Sabalenka 7-6(5), 6-7(5), 7-5 to make her first Grand Slam final. #RolandGarros https://t.co/KAoq24tav9“ / Twitter

Bio je to bez ikakve sumnje najbolji meč na Rolan Garosu u ženskom delu turnira. Obe teniserke su terale jedna drugu do krajnjih granica. Muhova je povela, zatim Sabalenka uzvratila i čini se odradila sjajan posao. Imala je Sabalenka 5:2 u odlučujućem setu, ali usledila je neverovatna serija Muhove od pet vezanih gemova koja je iznenadila sve, a sigurno i nju.

U drugom polufinalu Iga Švjontek je u svom stilu potvrdila da je najbolja teniserka na svetu. U dva seta je pobedila Brazilku Beatris Hadad Maiju, a rezultat po setovima je bio 6:2 7:6 (9:7).

(2) Roland-Garros on Twitter: „Iga will once again play a final here at Roland-Garros 💪 #rolandgarros | @iga_swiatek https://t.co/LafT6W8dQK“ / Twitter

Prvi set lako rešen posao, a u drugom je bilo drame. Imala je Hadad brejk prednosti, no nije uspela da ga sačuva, a kada se Švjontek vratila rezultatski lako je privela meč kraju.
Muhova i Švjontek su do sada dva puta odmeravale snage i zanimljivo oba puta je slavila Čehinja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje