nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pao je i Alkaras, Đoković na korak od istorije

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa. Đoković je u okviru polufinala savladao prvog tenisera sveta Karlosa Alkarasa. Rezulta tje bio 3:1, po setovima 6:3 5:7 6:1 6:1.

(2) Roland-Garros on Twitter: „Back in the final 👀 #RolandGarros @DjokerNole https://t.co/bfs0qepWgg“ / Twitter

Fenomenalna partija Novaka Đokovića na koju je bačena mala senka, jer je Alkaras u drugoj polovini trećeg i ceo četvrti meč igrao povređen. Ipak, to ne umanjuje Đokovićevu pobedu nimalo, jer je tokom većeg dela meča bio bolji igrač.

U prvom setu razlika je bila u iskorišćenim prilikama. Obojica su po dva puta imali brejk prilike i Đoković je u tim poenima bio bolji. Spasio je sve brejk lopte, a jedini brejk napravio u červrtom gemu.

(2) Roland-Garros on Twitter: „6-3 🇷🇸 #RolandGarros @DjokerNole https://t.co/BDtAbLnB2r“ / Twitter

Publika je očekivala odgovor Alkarasa i dobila ga. Španac je zaigrao onako kako igra cele godine. Počeo je da diktira tempo, no Đoković je to pratio bez problema. U samom finišu seta viđena je neočekivana revija od tri brejka. Alkaras je napravio dva i izjednačio na 1:1 na oduševljenje publike.

(2) Roland-Garros on Twitter: „6-3 🇷🇸 7-5 🇪🇸 #RolandGarros @carlosalcaraz https://t.co/ZygxJm6eKT“ / Twitter

Početak trećeg seta bio je ključan za ostatak meča. Alkarasa je uhvatio grč zbog kojeg nije mogao da servira. Epilog cele priče jeste gubitak gema i brejk za Đokovića. Od tog trenutka snage na terenu nisu bile iste. Đoković je zagospodario terenom i do kraja meča protivniku dopustio svega dva gema.

U velikom finalu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Zverev/ Rud i to će biti sjajna šansa da osvojio 23. grend slem trofej i po tom kriterijumu postane rekorder.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje