ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Vondrušova osvojila Vimbldon

Češka teniserka Marketa Vondrušova nova je šampionka Vimbldona. Čehinja je iznenadila sve, pa i samu sebe, a u velikom finalu je savladal Tunižanku Ons Žaber. Posle borbe koja je trajala tačno 80 minuta Vondrušova je slavila sa 2:0, po setovima 6:4 6:4.

(1) Wimbledon on Twitter: „Marketa’s magical moment 🏆 Marketa Vondrousova becomes the third Czech woman to win the ladies’ singles title, defeating Ons Jabeur 6-4, 6-4 #Wimbledon https://t.co/AAHThI1ZYn“ / Twitter

Pritisak koji sa sobom donosi finale jednog grend slema je jasno uticao da ovo finale i ne bude toliko kvalitetno. Bilo je jasno da su obe pod veliki pritiskom, što je potvrdila i prava revija brejkova u prvom setu.

Žaber je povela sa 2:0, pa sa 4:2 a uporna Vondrušova je uvek pronašla način da se vrati. Kada je konačno preuzela vođstvo u setu, sav pritisak se prebacio na pleža Žaber koja to nije mogla da podnese. Tunižanka je veoma lako ispustila još jedan servis i Vondrušova je povela sa 1:0 u setovima.

Sličan scenario viđen je i u drugom setu. Žaber je prva pertrpela brejk, odmah na otvaranju, da bi nakon toga dva puta uzastopno oduzela servis protivnici. Činilo se da ima preokret u svojim rukama Žaber, no nervoza je bila jača i u petom gemu Vondrušova se vraća u egal.
Ključni brejk viđen je u osmom gemu kada je Vondrušova napravila prelomni brejk i nakon toga odservirala za titulu.

Vondrušova na Vimbldonu dolazi tek do druge titule u karijeri, a ovo će svakako do kraja karijere biti njena najveća.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje