subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Vreme je za penziju

Nekadašnji španski reprezentativac i legenda Betisa – Hoakin najavio je da će se povući na kraju sezone.

Ovaj 41-godišnji krilni fudbaler trenutno je u drugom mandatu u Betisu nakon što je prošao klupsku akademiju 2000. godine. Sa „zeleno-belima“ je tokom 2005. godine osvojio „Copa dey Rey“, pre nego što je otišao da igra za Valensiju, Malagu i Fiorentinu, a zatim se vratio u Betis 2015. godine.

„Hteo sam da kažem da je došlo moje vreme. Vreme je da vam kažem da je ovo moja poslednja sezona kao igrača Betisa. Ipak, ovo nije oproštaj, to je samo ‘vidimo se uskoro’, jer ću nastaviti pored tebe, braniti svoj život, jer je Betis bio moj život. Živeću to na drugačiji način, ali sa istim osećanjem i istom radošću svih ovih godina“, rekao je u emotivnoj objavi na društvenim mrežama.

Prošle godine, Hoakin je bio kapiten Betisa do druge titule Kupa Kralja, pobedivši Valensiju u finalu nakon penale. Ukupno je odigrao 521. utakmicu za Betis u dva perioda u klubu i postigao 68 golova.

Sa devet preostalih utakmica u sezoni, mogao bi da nadmaši rekord Andonija Zubizarete po najvećem broju nastupa u La Ligi (622), jer mu je samo sedam manje od trenutnog rekorda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje